Un membru irlandez al Căştilor albastre ucis şi alţi trei răniţi într-un ‘incident’ în sudul Libanului

Publicat:

Un membru irlandez al Forţei interimare a Naţiunilor Unite în Liban (FINUL) a fost ucis şi alţi trei au fost răniţi într-un ‘incident’ produs în zona de operaţiuni în sudul ţării, au anunţat joi FINUL şi guvernul de la Dublin, transmite AFP, potrivit agerpres.

‘Un membru al Căştilor albastre a fost ucis şi alţi trei răniţi într-un incident în apropierea satului Al-Aqbiya, exact la exteriorul zonei de operaţiuni a FINUL’, a comunicat forţa ONU.


Citeşte şi: Comisia pentru buget a parlamentului german a aprobat alocarea a 10 miliarde euro pentru cumpărarea de avioane F-35 – Black News

FINUL a anunţat că a ‘deschis o anchetă pentru a stabili exact ceea ce s-a întâmplat’.

Victimele sunt Căşti albastre irlandeze, a indicat ministrul de externe şi al apărării irlandez, Simon Coveney, într-un comunicat, vorbind la rândul său despre un ‘incident grav’, dar fără alte precizări.

Armata irlandeză a transmis pe Twitter că un convoi de două vehicule ale Căştilor albastre cu opt soldaţi, care părăsise zona de operaţiuni a FINUL şi se îndrepta miercuri seară spre Beirut, a fost ‘ţinta unor tiruri cu arme uşoare’.

La faţa locului erau desfăşuraţi joi dimineaţă soldaţi ai FINUL, precum şi militari libanezi care au confiscat camerele de supraveghere.

FINUL, prezentă în Liban din 1978 şi formată din aproape 10.000 de militari din diferite contingente, este desfăşurată în sudul ţării pentru a funcţiona ca un tampon între Israel şi Liban, două ţări rămase, din punct de vedere tehnic, în stare de război după mai multe conflicte.

În trecut au avut loc incidente între patrule ale FINUL şi partizani ai Hezbollahului pro-iranian în zonele de frontieră controlate de puternica mişcare şiită.

La 31 august, Consiliul de Securitate al ONU a prelungit cu un an mandatul FINUL, dar modificând uşor termenii.

Citeşte şi:Putin: Orice ţară care îndrăzneşte să atace Rusia cu arme nucleare va fi ştearsă de pe faţa pământului – Black News

FINUL, care îşi coordonează în mod regulat patrulele şi mişcările în zona sa de operaţiuni cu armata libaneză, este acum ‘autorizată să îşi desfăşoare operaţiunile în mod independent’.

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, a condamnat la momentul respectiv modificarea mandatului Căştilor albastre, considerând că este vorba despre ‘o încălcare a suveranităţii Libanului’.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.