X

Un memorial de la Berlin din epoca sovietică, vandalizat cu graffiti despre războiul din Ucraina

Memorialul de război sovietic din Parcul Treptower din Berlin a fost vandalizat pentru a doua oară într-o lună cu lozinci scrise cu graffiti aparent în legătură cu războiul din Ucraina, a anunţat poliţia capitalei germane, citată de DPA, potrivit agerpres.

Un purtător de cuvânt a spus că vandalii au scris “criminal”, “orci” – o referire la cărţile fantasy ale lui JRR Tolkien – şi de asemenea litera “Z”. Aceasta din urmă este în general asociată cu sprijinul pentru agresiunea Rusiei împotriva vecinului său, dar nu este clar dacă simbolul a fost folosit pentru a susţine sau a critica Moscova în acest caz, notează DPA.

Vezi şi: Joe Biden NU îl vizitează pe Zelenski în Ucraina (VIDEO) – Black News

Poliţia a descoperit graffiti-ul în timpul nopţii în timp ce se afla în patrulare pe lângă monument, care a fost construit după cel de-Al Doilea Război Mondial pentru a comemora soldaţii sovietici care au pierit în bătălia de la Berlin.

Graffiti-ul alb ar fi trebuit să-l facă de nerecunoscut, a notat purtătorul de cuvânt al poliţiei.

Graffiti a apărut deja pe obiectiv la începutul acestei luni. Sloganuri criticând războiul din Ucraina şi pe preşedintele rus Vladimir Putin au fost pulverizate pe memorial cu vopsea roşie.

Citeşte şi: Zelenski anunţă începutul ofensivei ruse în estului Ucrainei – Black News

Ambasada Rusiei a declarat atunci că este “profund revoltată de actul flagrant de vandalism”. Autorităţile din Berlin au anunţat că procedurile de protecţie vor fi adaptate.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei a declarat că măsuri de protecţie sunt în vigoare în Treptow, dar nu a oferit detalii.

Tags: berlingermaniaParcul TreptowerrusiaucrainaVladimir Putin
Categorii: Diaspora