X

Un mexican ARESTAT în SUA pentru spionaj în favoarea Rusiei

Un cetăţean mexican a fost arestat în SUA pentru spionaj în favoarea Rusiei, a anunţat marţi Ministerul american al Justiţiei, informează miercuri AFP, potrivit agerpres.

Potrivit unui comunicat al ministerului, Hector Alejandro Cabrera Fuentes, un mexican care locuia în Singapore, a fost “recrutat” anul trecut de un responsabil rus.

Citește și: Londra dezvăluie noul sistem de imigrație post-Brexit

El s-a deplasat la începutul lui februarie la Moscova, unde, potrivit justiţiei americane, persoana sa de contact i-a încredinţat o misiune: să localizeze vehiculul unei surse a guvernului american şi să noteze numărul de înmatriculare al acesteia.

Sosit cu o zi înainte din Mexic, Fuentes, însoţit de o altă persoană, a atras în 14 februarie atenţia unui paznic al reşedinţei unde locuieşte sursa americană, la Miami, Florida.

Mexicanul a fost arestat două zile mai târziu pe aeroportul din Miami, în timp ce se pregătea să se întoarcă în Mexic. Poliţiştii de frontieră americani au găsit în telefonul lui o fotografie cu plăcuţa de înmatriculare a vehiculului vizat.

Citește și: UE amenință giganții IT cu reguli mult mai dure

Potrivit comunicatului ministerului, atunci bărbatul a recunoscut că a întreprins această operaţiune la cererea unui responsabil rus.

El va trebui să răspundă în faţa justiţiei americane: o audiere preliminară este prevăzută să aibă loc vineri la un tribunal din Miami, înainte să se dea citire actului de acuzare, la 3 martie. 

Tags: Hector Alejandro Cabrera FuentesmexicmexicanmiamirusiasingaporespionajSUA
Categorii: Știrile zilei