X

Un migrant a fost rănit de gloanţe când o furgonetă a forţat un punct de control al poliţiei franceze în apropiere de Italia

Un migrant a fost grav rănit de focurile de armă ale poliţiei când vehiculul în care se afla a forţat marţi seara un baraj al poliţiei, în sud-estul Franţei, în apropiere de graniţa cu Italia, au declarat surse din cadrul poliţiei, potrivit agerpres.

În jurul orei 2 dimineaţa (00:00 GMT), duba în care se aflau mai mulţi migranţi a forţat un punct de control rutier în localitatea Sospel, relatează AFP.

Vezi şi: Maduro face o vizită neaşteptată în Qatar – VIDEO – Black News

S-a declanşat apoi o urmărire în direcţia Nisa, iar vehiculul a forţat cel puţin încă un baraj rutier înainte de a se opri. Şoferul şi cei doi însoţitori ai săi au fugit apoi, lăsând cinci migranţi la bord.

Dintre cei cinci migranţi găsiţi în furgonetă, unul avea răni prin împuşcare şi şansele sale de supravieţuire erau sub semnul întrebării în timpul nopţii, a precizat poliţia, care a confirmat că agenţii au făcut uz de forţă şi au tras cu arma.

Citeşte şi: NATO: Ucraina are nevoie de ‘mai multe arme grele’ – Black News

Inspectoratul general al poliţiei naţionale a fost sesizat în acest caz, aşa cum se întâmplă în mod sistematic atunci când un poliţist îşi foloseşte arma de serviciu, a precizat procurorul general de la Nisa.

Tags: frantaitaliamigrantinisaSospel
Categorii: Diaspora