X

Un migrant ce a pătruns pe teritoriul Ambasadei SUA din Podgorica a fost predat poliţiei muntenegrene

Ambasada SUA din capitala Muntenegrului, Podgorica, a anunţat vineri că a reţinut un migrant care a pătruns în curtea misiunii diplomatice şi care a fost predat poliţiei muntenegrene, informează AFP, scrie Agerpres.

“Serviciile de pază (ale ambasadei) au reacţionat imediat, au reţinut această persoană şi l-au predat poliţiei muntenegrene”, a precizat Ambasada SUA într-un comunicat difuzat către mass-media locale.

Citește și : Un Brexit fără un acord de tranziţie va afecta Europa de Est și Turcia (BERD)

Incidentul a avut loc la orele locale 10:45 (09:45 GMT), a adăugat aceeaşi sursă.

Potrivit poliţiei muntenegrene, migrantul, identificat doar cu iniţialele A.N., făcea parte dintr-un grup de persoane, al căror număr nu a fost precizat, care încercau să pătrundă în Ambasada SUA pentru a cere aici azil. Conducerea poliţiei a anunţat că un procuror a fost informat în legătură cu acest caz şi el va determina dacă este vorba de o infracţiune sau un delict penal.

Misiunea Agenţiei ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) din Podgorica şi-a exprimat regretul în legătură cu acest incident şi a condamnat încălcarea spaţiului misiunii diplomatice americane. Solicitanţii de azil şi migranţii sunt obligaţi să respecte legile statului unde se află, adaugă UNHCR într-un comunicat.

Citește și : Riscul unui Brexit fără acord a crescut „foarte brusc” (Administrația Macron)

În 2018, 4.570 de migranţi se aflau în centrul de primire din Spuz, oraş situat la vest de Podgorica, potrivit cifrelor oficiale.

Mii de migranţi, din Orientul Mijlociu şi din Asia, continuă să tranziteze ţările din Balcani, în speranţa de a ajunge în Europa de Vest.

Tags: ambasadamigrantONUpodgoricaSUAUNHCR
Categorii: Diaspora