Un migrant irakian recunoaşte că a ucis o adolescentă germană, în debutul procesului său la Wiesbaden

Publicat:

Un migrant irakian a recunoscut marţi că a ucis o adolescentă germană, în deschiderea procesului său desfăşurat la Wiesbaden (vest), informează AFP, scrie Agerpres.

Ali Bashar, în vârstă de 22 de ani, care riscă închisoarea pe viaţă dacă este găsit vinovat de violarea şi uciderea, în mai anul trecut, a Susannei Feldmann, în vârstă de 14 ani, a recunoscut crima, dar a negat că a violat-o pe adolescentă, menţinându-şi astfel declaraţiile făcute în cursul anchetei.


Citește și : Buget uriaș de 21 de miliarde de dolari pentru NASA: ”Când vom ajunge pe Lună, vom rămâne!”

“Dintr-o dată am văzut negru şi s-a întâmplat, nu ştiu cum”, a spus Ali, prin intermediul unui traducător.

El a susţinut că relaţia sa sexuală cu Susanna, pe care o cunoştea de mai mult timp, era consimţită, dar că tânăra s-a supărat după ce ar fi căzut şi l-a ameninţat cu poliţia, acesta fiind motivul pentru care a strangulat-o.

Din 19 martie, Ali Bashar urmează să fie judecat împreună cu un coacuzat pentru violuri repetate asupra unui copil de 11 ani.

Cazul lui a fost unul din incidentele de care partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a profitat pentru a denunţa politica tolerantă faţă de migranţi a cancelarei Angela Merkel în perioada 2015-2016, când au intrat în ţară peste 1 milion de refugiaţi, între care şi Ali Bashar, a cărui cerere de azil a fost ulterior respinsă.

Intrat în Bundestag la alegerile din 2017 şi devenit al treilea cel mai mare partid din Germania, AfD a continuat să exploateze temerile opiniei publice faţă de imigraţie, prezentându-i pe refugiaţii arabi şi musulmani drept criminali care-i pun în pericol pe germani.

Cazul Susannei Feldmann a stârnit un val de emoţie care l-a determinat pe Ali Bashar să fugă înapoi în Irak, dar a fost predat câteva zile mai târziu şefului poliţiei federale germane, venit special în Kurdistanul irakian.

Însăşi Angela Merkel a recunoscut după moartea Susannei disfuncţionalităţile sistemului german de azil şi expulzări, copleşit de fluxul de refugiaţi din 2015-2016.

Citește și : Rusia a instalat sisteme antiaeriene S-400 în Sankt-Petersburg, în apropiere de frontiera cu ţările membre NATO

Acest caz “tragic, trist şi oribil” este “o lecţie” şi “ne arată cât este de important ca indivizii care nu au drept de şedere să fie trimişi fără întârziere înapoi acasă”, a declarat Merkel în iunie 2018.

Într-adevăr, Ali Bashar era cunoscut de poliţie, făcând deja obiectul unor anchete pentru furt şi viol.

Deschiderea procesului său are loc la câteva zile după uciderea unei tinere germane de 21 de ani la Worms (sud-vest), înjunghiată de partenerul ei, un solicitant de azil tunisian respins. Şi în acest caz, AfD a denunţat o presupusă responsabilitate a coaliţiei guvernamentale a Angelei Merkel, asigurând pe pagina sa oficială că “nu extrema dreaptă pune probleme, ci imigraţia înarmată cu cuţitele GroKo (Grosse Koalition – coaliţia dintre creştin-democraţi şi social-democraţi) comite tot mai multe fapte sângeroase”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.