Un migrant iranian s-a sinucis într-un centru de detenţie de pe insula elenă Lesbos

Publicat:

Un migrant iranian în vârstă de 31 de ani s-a spânzurat într-un centru de detenţie la Moria, o mare tabără insalubră de pe insula elenă Lesbos, a anunţat luni o sursă poliţienească, potrivit AFP, scrie agerpres.

Închis împreună cu 85 de persoane, el a fost găsit mort de către autorităţi luni dimineaţă în acest centru, conform aceleiaşi surse.


Citește și : Mesajul Papei Francisc cu prilejul Epifaniei Domnului

Nicio altă informaţie privind motivele detenţiei sale sau identitatea sa nu a fost furnizată imediat de către autorităţi.

La sfârşitul lunii decembrie, de Crăciun, doi solicitanţi de azil, un irakian şi un afgan, s-au spânzurat în nordul Greciei.

Conform organizaţiei neguvernamentale Forumul grec pentru refugiaţi, ei erau găzduiţi într-un hotel în care se aflau 400 de refugiaţi în localitatea Mouries din apropierea frontierei cu Republica Macedonia de Nord.

Un prim solicitant de azil a fost găsit spânzurat la 25 decembrie în apropiere de un pod nu departe de hotel. Era vorba de un refugiat afgan de 32 sau 33 de ani, tată a doi copii.

A doua zi, un irakian de circa 30 de ani a fost găsit de colocatarul său spânzurat pe un culoar al hotelului.

Fluxul de migranţi dinspre Turcia s-a reluat în ultimele luni, Grecia devenind în 2019 principala poartă de intrare a migranţilor şi refugiaţilor în Europa.

Citește și : Trei posibili teroriști au fost arestați după ce au forțat intrarea unei baze militare britanice

Condiţiile din taberele de refugiaţi din Grecia, atât de pe insule, cât şi de pe continent, se degradează încontinuu din cauza temperaturilor extrem de scăzute din ultimele zile.

Guvernul conservator a înăsprit recent condiţiile pentru acordarea de azil. Lipsa unor spaţii de cazare adecvate şi a mijloacelor pentru integrarea a zeci de mii de solicitanţi de azil devine tot mai evidentă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cazul medicului stomatolog din R. Moldova omorât la Brăila // Suspectul, reținut. Bărbatul avea mai multe antecedente penale

Cazul medicului stomatolog din R. Moldova omorât la Brăila // Suspectul, reținut. Bărbatul avea mai multe antecedente penale Bărbatul care ar fi ucis medicul stomatolog...

Netflix continuă să-și crească numărul de abonați și veniturile

Netflix continuă să-și crească numărul de abonați și veniturile Numărul abonaților Netflix a crescut cu 16,5% de la an la an în ultimul trimestru, încă...

În posturile vamale, fluxul de trafic a constituit 12 616 de perfectări pe sensurile de intrare/ieșire în/din Republica Moldova

În posturile vamale, fluxul de trafic a constituit 12 616 de perfectări pe sensurile de intrare/ieșire în/din Republica Moldova Perioada: ora 07:00, data 20.07.2024 până...

Acțiunile CrowdStrike și Microsoft au scăzut la bursă, după întreruperea majoră a serviciilor

Acțiunile CrowdStrike și Microsoft au scăzut la bursă, după întreruperea majoră a serviciilor Acţiunile companiilor americane CrowdStrike, specializată în securitate cibernetică, şi Microsoft au scăzut...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.