Un miliardar ceh câștigă controlul Loteriei Naționale din UK

Publicat:

Autoritatea de reglementare a jocurilor de noroc din Marea Britanie a acordat o licență de 10 ani pentru a conduce loteria națională unui operator ceh controlat de miliardarul Karel Komarek, care încearcă să întrerupă legăturile companiei sale cu gigantul gazului rus Gazprom PJSC, transmite Bloomberg.

Allwyn Entertainment Ltd, unul dintre cei mai mari operatori de loterie din Europa, a câștigat licența din Marea Britanie de la Camelot UK Lotteries Ltd, care o administrase de la înființarea sa în 1994, potrivit unui comunicat dat publicităţii marți.


Holdingul lui Komarek, KKCG Group AS, conduce, de asemenea, Moravske Naftove Doly, care are o societate mixtă de stocare a gazelor cu gazprom din Rusia, în regiunea Moravia din Republica Cehă, potrivit site-ului KKCG.

Într-o scrisoare deschisă publicată la începutul acestei luni, Komarek a condamnat invadarea Ucrainei de către Rusia și a spus că este în discuții cu guvernul ceh pentru eliminarea Gazprom din societatea mixtă. El a adăugat că îi sprijină pe refugiații ucraineni și încearcă să părăsească o acțiune comună separată cu Rusia într-un terminal de gaze.

„Există foarte puține opțiuni de a ne decupla complet de la gazul rusesc în Europa de Est”, a spus Komarek. „Ceea ce vrem să facem este să ne eliberăm de implicarea Rusiei fără a pune în pericol cetățenii obișnuiți cehi, în mijlocul iernii.”

Regatul Unit l-a adăugat recent pe directorul executiv al Gazprom, Alexei Miller, pe lista de sancțiuni împotriva rușilor bogați, după invadarea Ucrainei ordonată de către președintele Vladimir Putin.

Comisia pentru jocuri de noroc din Marea Britanie, care a acordat licența, a declarat că toți ofertanții au fost găsiți „potriviți” pentru a conduce contractul și că nicio entitate sancționată nu este implicată în finanțarea Allwyn.

Reprezentanții KKCG și Departamentul pentru Digital, Cultură, Media și Sport nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Allwyn urmează să devină publică într-o combinație cu o companie de cecuri în alb condusă de fostul consilier al lui Trump și director executiv la Goldman Sachs Inc., Gary Cohn.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.