X

Un milion de refugiaţi au reuşit să fugă din Ucraina

Un milion de refugiaţi au fugit din Ucraina în ţările vecine de la începutul invaziei ruse în urmă cu o săptămână, a declarat joi Înaltul Comisar al ONU pentru Refugiaţi, Filippo Grandi, notează AFP, potrivit agerpres.

“În doar şapte zile, am asistat la exodul a un milion de refugiaţi din Ucraina către ţările vecine”, a scris Filippo Grandi pe Twitter.

Citeşte şi: Putin avertiza încă de acum un an despre o luptă ‘TOŢI împotriva TUTUROR’ – Black News

“Pentru alte milioane, în interiorul Ucrainei, este timpul ca armele să fie reduse la tăcere, astfel încât asistenţa umanitară să poată ajunge şi să salveze vieţi”, a pledat el.

Filippo Grandi intenţionează să viziteze în următoarele zile România, Moldova şi Polonia, trei ţări care găzduiesc un număr mare de refugiaţi ucraineni pe teritoriul lor.

Citeşte şi: Putin şi-a pregătit ascunzătoarea! BUNCĂRUL antiatomic în care se presupune că şi-a ascuns familia – Black News

Adunarea Generală a ONU a adoptat miercuri cu o majoritate covârşitoare o rezoluţie care “cere ca Rusia să înceteze imediat utilizarea forţei împotriva Ucrainei”.

Pe teren, forţele ruse şi-au continuat înaintarea, cucerind, printre altele, Herson, un mare oraş din sudul ţării. 

Tags: Adunarea Generală a ONUFilippo GrandiÎnaltul comisar al ONU pentru refugiaţiMoldovaPoloniarazboirefugiatiRomaniarusiaucraina
Categorii: Război in Ucraina