Un minister din Malaezia prezintă scuze după ce a recomandat femeilor să nu-şi cicălească soţii în perioada de izolare

Publicat:

Ministerul Femeilor şi Familiei din Malaezia a prezentat scuze marţi după ce a sfătuit femeile să vorbească cu tonul unui personaj de desen animat şi să evite să-şi bată la cap soţii în timpul perioadei de izolare la domiciliu instituită din cauza pandemiei de COVID-19, un demers care a stârnit acuzaţii de sexism la adresa autorităţilor, informează Reuters, scrie agerpres.

Ministerul Femeilor şi Familiei a emis o recomandare despre maniera în care pot fi evitate conflictele domestice în timpul izolării parţiale, care a început pe 18 martie, cu o serie de bannere online sub sloganul #FemeilePrevinCOVID19.


Citește și : Oprirea intermitentă a activităţilor, după un model matematic, poate reduce impactul economic (cercetători)

Unul dintre bannere, înfăţişând un bărbat aşezat pe o canapea, recomanda femeilor să se abţină de la a fi ”sarcastice” dacă au nevoie de ajutor la treburile casnice.

Evitaţi să vă cicăliţi soţul, este îndemnul unui alt poster, folosiţi în schimb umorul sau imitaţi vocea infantilă a robotului-pisică Doraemon, un personaj de desene animate popular în Asia.

Ministerul a mai îndemnat femeile să se îmbrace frumos şi să poarte machiaj atunci când lucrează de la domiciliu.

“Ne cerem iertare dacă unele dintre sfaturile pe care le-am dat au fost inadecvate şi au afectat sensibilităţile unui grup de persoane”, a precizat departamentul pentru dezvoltarea profesională a femeilor într-un comunicat.

Ministerul a prezentat scuze după ce posterele au stârnit indignarea publică. Bannerele au fost retrase între timp.

“Este extrem de condescendent atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi”, a spus Nisha Sabanayagam, manager al All Women’s Action Society, un grup de susţinere a femeilor.

Citește și : Proteste în Tunisia faţă de izolarea generală instaurată

“Posterele promovează conceptul de inegalitate de gen şi perpetuează conceptul de patriarhie”, a declarat aceasta telefonic pentru Thomson Reuters Foundation.

Un serviciu telefonic guvernamental destinat victimelor abuzurilor domestice şi copiilor vulnerabili a primit aproape 2.000 de apeluri, mai mult decât dublul numărului obişnuit, de la începutul perioadei de izolare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O taxatoare de troleibuz a dat jos cu forţa un copil

O taxatoare de troleibuz a dat jos cu forţa un copil Un incident care a stârnit indignare a avut loc în data de 3 octombrie,...

Atenție! Se menține aerul poluat la Chișinău și Bălți

Atenție! Se menține aerul poluat la Chișinău și Bălți Aerul se menține poluat în municipiile Chișinău și Bălți, avertizează specialștii din cadrul Agenției Mediului. Citește și:...

Au achitat sute de euro să aibă un permis de conducere și s-au pomenit cercetați

Au achitat sute de euro să aibă un permis de conducere și s-au pomenit cercetați În ultimele 48 de ore, polițiștii de frontieră au descoperit...

Cercetătorii moldoveni proiectează un nou satelit

Cercetătorii moldoveni proiectează un nou satelit Cercetătorii de la Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) proiectează un nou satelit, transmite Radio Moldova. Citește și: Alertă meteo...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.