X

Un ministru britanic le cere colegilor săi de cabinet UNITATE pentru un brexit reuşit

Ministrul pentru locuinţe, comunităţi şi guvernare locală din Marea Britanie, James Brokenshire, a declarat marţi că toţi colegii săi din cadrul executivului trebuie să se unească pentru a susţine planul pentru Brexit al premierului Theresa May, înainte de o reuniune a miniştrilor britanici pentru discutarea propunerilor sale pentru un acord asupra ieşirii din Uniunea Europeană (UE), informează Reuters, potrivit agerpres.

“Mesajul este acela că noi trebuie să-l susţinem pe premier în realizarea de progrese în acest sfârşit de săptămână… şi prin urmare să ne raliem acestei poziţii care presupune un deznodământ pozitiv pentru ţară”, a subliniat Brokenshire la postul de radio BBC.

Citeşte şi: Trump scapă ‘basma curată’! Actriţa XXX este bună de plată

“Pentru a fi siguri că Mare Britanie întreagă va părăsi UE, piaţa unică şi uniunea vamală, deoarece Marea Britanie este cea care contează pentru noi”, a spus ministrul britanic.

Duminică, ultimele negocieri înainte de summitul care începe miercuri nu au dus la niciun rezultat. Negociatorul şef al UE, Michel Barnier, a făcut cunoscut că “unele probleme-cheie” au rămas “deschise”, în special “mecanismul de protecţie pentru Republica Irlanda/Irlanda de Nord, pentru evitarea unei frontiere dure” după Brexit.

Theresa May urmează să-i informeze luni după-amiază pe deputaţii britanici cu privire la evoluţia negocierilor cu Uniunea Europeană asupra Brexitului, la o zi după eşecul intervenit în deblocarea discuţiilor.

Citeşte şi: Arabia Saudită se pregăteşte să recunoască uciderea lui Jamal Khashoggi

Tags: brexitJames Brokenshiremarea britanieTheresa MayUniunea Europeană (UE)
Categorii: Diaspora