Un ministru britanic recunoaşte excesul de zel al poliţiştilor

Publicat:

Unii poliţişti britanici au exagerat cu aplicarea restricţiilor de circulaţie în contextul epidemiei de COVID-19, recunoaşte un ministru britanic citat de Reuters, potrivit agerpres.

Agenţia consemnează acuzaţii de exces de zel împotriva unor poliţişti care au folosit drone pentru a-i urmări pe cetăţenii care se plimbă prin locuri pitoreşti, i-au împiedicat pe unii posesori de câini să îşi scoată animalele de companie în aer liber şi chiar au cerut unor magazine să nu vândă ouă de Paşte, considerate articole neesenţiale.


Citește și: SUA instalează baterii Patriot în Irak

‘Poliţia face o treabă grea şi o face bine’, a declarat marţi ministrul transporturilor, Grant Shapps, pentru Sky News. El a adăugat însă: ‘Sunt sigur că există exemple individuale la care ne-am putea uita şi cred că poate au mers ceva mai departe decât trebuia, dar în general cred că dacă oamenii îi ajută pe toţi ceilalţi, inclusiv pe poliţişti, stând acasă etc., nu vor fi probleme’.

Noile reglementări pentru limitarea răspândirii coronavirusului, intrate în vigoare joia trecută, permit poliţiei să îi amendeze pe loc cu 30 de lire pe contravenienţii care se adună în grupuri mai mari de două persoane sau care ies din locuinţe fără un motiv serios, cum ar mersul la serviciu, cumpărarea de alimente sau exerciţiile fizice.

Spre deosebire de forţele de ordine din alte ţări, poliţia britanică aplică legile ‘prin consimţământ’ şi se mândreşte că răspunde în faţa cetăţenilor, nu a statului, menţionează Reuters.

‘Tradiţia menţinerii ordinii în această ţară este că poliţiştii sunt cetăţeni în uniformă, nu membri ai unei ierarhii disciplinate care acţionează doar la comanda guvernului’, a arătat Jonathan Sumption, fost judecător al Curţii Supreme a Regatului Unit. ‘Aşa arată un stat poliţienesc. E un stat unde guvernul poate emite ordine sau exprima preferinţe fără a avea autoritatea legală, iar poliţia va pune în aplicare ‘dorinţele’ miniştrilor”, a spus el la BBC.

Citește și: Vicarul Romei este INFECTAT cu coronavirus

Martin Hewitt, preşedintele Consiliului Naţional al Comandanţilor de Poliţie (NPCC) a susţinut că poliţiştii încearcă să asigure consecvenţa reacţiilor în timp ce toată lumea trebuie să se obişnuiască cu noile ‘măsuri fără precedent’. ‘Planul nostru este să abordăm oamenii, să explicăm măsurile (…), să îi încurajăm să meargă acasă, dar în ultimă instanţă vom impune’, a declarat el postului de radio BBC, preluat de Reuters.

Guvernul de la Londra a redactat noile reglementări în contextul îngrijorării faţă de nerespectarea recomandărilor. Britanicii au fost sfătuiţi să evite adunările sociale pentru a nu răspândi şi mai mult virusul, dar în weekendul dinaintea aplicării restricţiilor, parcurile şi punctele de atracţie au fost pline de oameni. Până şi arhiepiscopul de Canterbury le-a transmis tuturor să nu se comporte egoist.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Lotul național de box a obținut trei medalii la Campionatul European

Lotul național de box a obținut trei medalii la Campionatul European Lotul național de box a obținut trei medalii la Campionatul European, rezervat juniorilor, care...

Ambasadorul Rusiei la ONU îl contrazice pe Trump: Războiul din Ucraina nu se poate încheia într-o singură zi

Ambasadorul Rusiei la ONU îl contrazice pe Trump: Războiul din Ucraina nu se poate încheia într-o singură zi Ambasadorul Rusiei la ONU, Vassili Nebenzia, a...

VIDEO – Postările de pe Facebook ale Victoriei Sanduța, puse în discuție la CSM

VIDEO - Postările de pe Facebook ale Victoriei Sanduța, puse în discuție la CSM Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a propus președintei Republicii Moldova eliberarea...

Alertă falsă cu bombă la AIC. Aeroportul și-a reluat activitatea

Alertă falsă cu bombă la AIC. Aeroportul și-a reluat activitatea Autoritățile anunță că alerta s-a dovedit a fi falsă. Astfel, Aeroportul și-a reluat activitatea în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.