Un ministru german DEMISIONEAZĂ după ce a fost acuzat de plagiat

Publicat:

Ministrul german al familiei, Franziska Giffey, candidata Partidului Social Democrat (SPD) la primăria Berlinului, şi-a anunţat miercuri demisia din funcţie, afirmând că vrea să pună capăt controversei legate de acuzaţiile de plagiat care au urmărit-o în ultimii trei ani, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Franziska Giffey, considerată la un moment dat o candidată la şefia SPD, a precizat că vrea să-şi dedice de acum înainte întreaga energie campaniei în vederea alegerilor din acest an pentru Senatul Berlinului.


Citeşte şi: Herbert Marcuse: Filosoful din spatele ideologiei ANTIFA – Black News

Demisia sa constituie o nouă lovitură pentru SPD înaintea alegerilor federale din septembrie. Altădată una din principalele două forţe politice din Germania, partidul stagnează pe locul al treilea în sondaje, cedându-şi locul de principală formaţiune de centru-stânga Verzilor.

‘În ultimele zile s-au reluat discuţiile despre teza mea din 2010. Guvernul, partidul meu şi opinia publică au dreptul la claritate. Am decis să-i solicit cancelarului să mă elibereze din funcţia de ministru’, a afirmat ea într-un comunicat.

Universitatea Liberă din Berlin a finalizat recent a treia anchetă legată de teza de doctorat referitoare la Uniunea Europeană a Franziskei Giffey şi a cerut comentariile acesteia pe marginea raportului încă nepublicat.

Giffey a spus deja că nu îşi va mai folosi titlul de doctor.

Citeşte şi: Nancy Pelosi cere un ‘boicot diplomatic’ al JO de la Beijing – Black News

‘Îmi menţin cele spuse, că am lucrat la teză cu tot ce am avut mai bun ca abilităţi şi conştiinţă. Regret dacă am făcut greşeli’, a adăugat ea.

Cazul este cel mai recent dintr-o serie de scandaluri de plagiat care i-au costat funcţiile pe unii politicieni de top, într-o ţară unde titlul de doctor este considerat de mare prestigiu şi util în cariera politică.

Karl-Theodor von Guttenberg, la vremea respectivă ministru al apărării, văzut ca un potenţial succesor al cancelarului Angela Merkel, a demisionat în 2011 după ce a recunoscut că a copiat o parte din teza doctorală. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.