Un ministru german este presat să demisioneze! După inundaţiile de anul trecut, a plecat cu familia în vacanţă

Publicat:

Ministrul german al Familiei, Anne Spiegel, este presat să demisioneze din cauza deciziei sale de a pleca în vacanţă cu familia la 10 zile după inundaţiile care au devastat părţi din vestul Germaniei vara trecută, informează DPA, potrivit agerpres.

Atunci când au avut loc inundaţiile, Spiegel – din partea Partidului Verzilor – era ministrul Mediului în guvernul regional al landulului Renania-Palatinat, cu cele mai multe victime în urma inundaţiilor din iulie.


Citeşte şi: Kaczynski acuză Rusia pentru tragedia aviatică de la Smolensk – Black News

Într-o declaraţie emoţionantă făcută duminică seară, Spiegel a explicat motivele pentru care şi-a luat o vacanţă de patru săptămâni, însă a descris-o drept o “greşeală” şi şi-a cerut scuze.

Ea a declarat că familia ei avea nevoie de o vacanţă în parte din cauza stării de sănătate a soţului ei, care a suferit un accident vascular cerebral în martie 2019. “Nu mai putea face faţă”, a povestit Spiegel despre soţul ei.

Cu vocea pe alocuri şovăitoare, Spiegel a declarat că pandemia de coronavirus a fost o “provocare uriaşă” pentru familia ei şi că “în mod clar şi-a lăsat amprenta” asupra celor patru copii ai ei aflaţi la grădiniţă şi la şcoala primară.

Vacanţa lungă în Franţa a fost totuşi o greşeală, a admis ea. “A fost o greşeală că am plecat în vacanţă atât de mult timp şi îmi cer scuze pentru această greşeală”.

De asemenea, Spiegel a trebuit să corecteze o declaraţie anterioară potrivit căreia ea a luat parte la o şedinţă de guvern în timpul vacanţei sale. Evenimentul era trecut în agenda ei, însă nu a participat la el.

Citeşte şi: Emmanuel Macron este favorit în turul al doilea al prezidenţialelor din Franţa – Black News

Spiegel nu a comentat apelurile opoziţiei conservatoare care îi solicitau demisia. De asemenea, partidul ei a păstrat tăcerea pe această temă luni. Mai târziu, conducerea partidului urmează să se reunească pentru o întâlnire cu uşile închise.

Presiunile asupra lui Spiegel vin la câteva zile după demisia ministrului Mediului din landul vestic Renania de Nord-Westfalia, Ursula Heinen-Esser, despre care s-a aflat că a plecat în vacanţă în Mallorca la doar câteva zile după ce au avut loc inundaţiile.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

SUA și Microsoft confiscă zeci de domenii online folosite de hackeri ruși

SUA și Microsoft confiscă zeci de domenii online folosite de hackeri ruși SUA au anunțat joi confiscarea a 41 de domenii de internet, despre care...

Cel puţin 78 de morţi şi zeci de dispăruţi după scufundarea unui feribot în RD Congo chiar sub ochii rudelor şi prietenilor pasagerilor

Cel puţin 78 de morţi şi zeci de dispăruţi după scufundarea unui feribot în RD Congo chiar sub ochii rudelor şi prietenilor pasagerilor Cel puţin...

Un bărbat din Florida a salvat 12 vecini cu o placă de surf în timpul uraganului Helene

Un bărbat din Florida a salvat 12 vecini cu o placă de surf în timpul uraganului Helene Marty Thomas, locuitor al plajei Indian Rocks, Florida,...

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată ‘deplorabilă’ de republicani

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată 'deplorabilă' de republicani O marionetă de 13 metri înălţime cu chipul unui Donald Trump complet dezbrăcat a fost...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.