X

Un ministru german este presat să demisioneze! După inundaţiile de anul trecut, a plecat cu familia în vacanţă

Ministrul german al Familiei, Anne Spiegel, este presat să demisioneze din cauza deciziei sale de a pleca în vacanţă cu familia la 10 zile după inundaţiile care au devastat părţi din vestul Germaniei vara trecută, informează DPA, potrivit agerpres.

Atunci când au avut loc inundaţiile, Spiegel – din partea Partidului Verzilor – era ministrul Mediului în guvernul regional al landulului Renania-Palatinat, cu cele mai multe victime în urma inundaţiilor din iulie.

Citeşte şi: Kaczynski acuză Rusia pentru tragedia aviatică de la Smolensk – Black News

Într-o declaraţie emoţionantă făcută duminică seară, Spiegel a explicat motivele pentru care şi-a luat o vacanţă de patru săptămâni, însă a descris-o drept o “greşeală” şi şi-a cerut scuze.

Ea a declarat că familia ei avea nevoie de o vacanţă în parte din cauza stării de sănătate a soţului ei, care a suferit un accident vascular cerebral în martie 2019. “Nu mai putea face faţă”, a povestit Spiegel despre soţul ei.

Cu vocea pe alocuri şovăitoare, Spiegel a declarat că pandemia de coronavirus a fost o “provocare uriaşă” pentru familia ei şi că “în mod clar şi-a lăsat amprenta” asupra celor patru copii ai ei aflaţi la grădiniţă şi la şcoala primară.

Vacanţa lungă în Franţa a fost totuşi o greşeală, a admis ea. “A fost o greşeală că am plecat în vacanţă atât de mult timp şi îmi cer scuze pentru această greşeală”.

De asemenea, Spiegel a trebuit să corecteze o declaraţie anterioară potrivit căreia ea a luat parte la o şedinţă de guvern în timpul vacanţei sale. Evenimentul era trecut în agenda ei, însă nu a participat la el.

Citeşte şi: Emmanuel Macron este favorit în turul al doilea al prezidenţialelor din Franţa – Black News

Spiegel nu a comentat apelurile opoziţiei conservatoare care îi solicitau demisia. De asemenea, partidul ei a păstrat tăcerea pe această temă luni. Mai târziu, conducerea partidului urmează să se reunească pentru o întâlnire cu uşile închise.

Presiunile asupra lui Spiegel vin la câteva zile după demisia ministrului Mediului din landul vestic Renania de Nord-Westfalia, Ursula Heinen-Esser, despre care s-a aflat că a plecat în vacanţă în Mallorca la doar câteva zile după ce au avut loc inundaţiile.

Tags: Anne SpiegelgermaniainundatiiRenania de Nord-WestfaliaRenania-PalatinatUrsula Heinen-Esser
Categorii: Externe