X

Un ministru important din guvernul britanic pune presiune pe Bruxelles

Uniunea Europeană înţelege că trebuie ”să treacă de anumite lucruri” cu privire la Brexit, a afirmat miercuri ministrul britanic al Apărării, Penny Mordaunt, care nu a confirmat şi nici nu a exclus participarea în cursa pentru a-i succede premierului Theresa May, relatează Reuters, potrivit agerpres.

“În ultimele zile, în discuţiile pe care le-am avut cu responsabili ai UE la masa negocierilor, sunt într-adevăr optimist”, a declarat Penny Mordaunt pentru postul de radio BBC.

Citește și: O femeie din Bangladesh va sta 42 de ani la închisoare pentru terorism

“Cred că înţeleg că trebuie să treacă de unele lucruri “, a spus ministrul britanic.

Membrii Partidului Conservator britanic vor vota pentru alegerea succesorului premierului Theresa May în cursul săptămânii care va începe pe 22 iulie, s-a comunicat marţi de la sediul central al formaţiunii, potrivit Reuters.

Citește și: Un balon cu aer cald S-A PRĂBUȘIT în Germania: 11 oameni sunt răniți! – FOTO

Theresa May va demisiona vineri din funcţia de lider al conservatorilor, dar va rămâne prim-ministru interimar până la numirea succesorului său, un proces despre care partidul a spus că va fi finalizat până la sfârşitul lunii iulie.

Fostul ministru de externe Boris Johnson, succesorul acestuia, Jeremy Hunt, ex-ministrul pentru Brexit, Dominic Raab, şi ministrul mediului, Michael Gove, sunt cotaţi printre favoriţi.

Tags: brexitlondramarea britaniepenny MordauntTheresa MayUniunea Europeană (UE)
Categorii: Diaspora