Un ministru indian îl critică dur pe Obama

Publicat:

Ministrul de finanţe al Indiei a luat în derâdere comentariile fostului preşedinte american Barack Obama conform cărora guvernul prim-ministrului Narendra Modi ar trebui să protejeze drepturile minorităţii musulmane, acuzându-l pe fostul lider de la Casa Albă că este ipocrit, relatează luni Reuters, potrivit agerpres.

În timpul vizitei de stat a lui Modi în Statele Unite săptămâna trecută, Obama a declarat pentru CNN că problema “protecţiei minorităţii musulmane într-o Indie majoritar hindusă” ar merita să fie ridicată în discuţie la întâlnirea lui Modi cu preşedintele SUA, Joe Biden.


Citeşte şi: Şoigu a vizitat trupele ruse din Ucraina – Black News

Obama a spus că fără o astfel de protecţie, există “o puternică posibilitate ca India la un moment dat să înceapă să se destrame”.

Nirmala Sitharaman, ministrul indian de Finanţe, s-a declarat şocată că Obama a făcut astfel de remarci când Modi era în vizită în Statele Unite pentru aprofundarea relaţiilor.

“El a făcut comentarii despre musulmanii indieni (…) după ce a bombardat ţări cu majoritate musulmană, din Siria până în Yemen (…), în timpul preşedinţiei sale”, a declarat Sitharaman într-o conferinţă de presă duminică.

“De ce ar asculta cineva astfel de acuzaţii de la asemenea oameni?”, a adăugat ea.

Departamentul de Stat american şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la tratamentul musulmanilor printre alte minorităţi religioase în India sub conducerea partidului hindus naţionalist al lui Modi. Guvernul indian spune că îi tratează pe toţi cetăţenii în mod egal.

Citeşte şi: Un şarpe uriaş a fost găsit lângă o parcare din Viena – Black News

Biden a declarat că a discutat despre drepturile omului şi alte valori democratice cu Modi în timpul întâlnirii de la Casa Albă.

Modi, la o conferinţă de presă cu Biden săptămâna trecută, a negat orice discriminare împotriva minorităţilor sub guvernul său.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

NATO se pregătește să staționeze temporar o brigadă în România

NATO se pregătește să staționeze temporar o brigadă în România Înainte de summitul Alianței Nord Atlantice (NATO) de la Washington (9 - 11 iulie), Înaltul...

Războiul hibrid al Kremlinului contra Chișinăului: Recean dezminte falsurile lansate legate de pensii, medicamente și subvenții

Războiul hibrid al Kremlinului contra Chișinăului: Recean dezminte falsurile lansate legate de pensii, medicamente și subvenții Premierul Dorin Recean a dezmințit falsurile răspândite ,,tot mai...

Importul de culturi cerealiere și oleaginoase va fi licențiat provizoriu

Importul de culturi cerealiere și oleaginoase va fi licențiat provizoriu Aleșii poporului au adoptat astăzi în două lecturi un proiect de lege care prevede licențierea...

Poliția a confiscat listele de semnături colectate de socialiști în cadrul așa-zisei campanii ‘Interesul Național’

Poliția a confiscat listele de semnături colectate de socialiști în cadrul așa-zisei campanii 'Interesul Național' Oamenii legii au confiscat listele de semnături colectate de PSRM...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.