X

Un ministru irlandez face legătura între cinci scrisori cu bombe şi incertitudinea provocată de Brexit în Irlanda de Nord

Un ministru irlandez a sugerat vineri că o recentă expediere a cinci scrisori cu bombe ar putea avea legătură cu incertitudinea provocată de Brexit în Irlanda de Nord, informează DPA, scrie Agerpres.

Ministrul justiţiei, Charlie Flanagan, a declarat la postul naţional de radioteleviziune RTE că descoperirea unui pachet suspect vineri la un birou de sortare în oraşul irlandez Limerick pare a fi legată de expedierea mai multor scrisori mici cu bombe din Irlanda la adrese din Marea Britanie în această lună.

Citește și : Primarul oraşului francez Le Havre, forţat să demisioneze din cauza unor fotografii compromiţătoare

Flanagan a adăugat la programul radiofonic Today al postului naţional că cel mai recent pachet suspect pare să fie “o consecinţă îngrozitoare a incertitudinii din jurul Brexit-ului (…) în contextul tensiunilor crescânde din Irlanda de Nord”.

RTE şi alte media au declarat că aproximativ 100 de persoane au fost evacuate vineri de la un birou de sortare la Limerick.

Clădirea este de asemenea centrul naţional de returnare a trimiterilor poştale în Irlanda, sugerându-se astfel că acest colet ar putea fi cea de-a cincea scrisoare cu bombă, care în prezent lipseşte şi pe care disidenţii republicani irlandezi au susţinut că au trimis-o.

Poliţia britanică a declarat săptămâna trecută că investighează o informaţie din mass-media irlandeze potrivit căreia disidenţi ce pretind că reprezintă Armata Republicană Irlandeză (IRA) au trimis cinci scrisori cu bombe la adrese din Marea Britanie.

Un mesaj folosind o parolă cunoscută a fost trimis la Irish News cu sediul în Belfast, susţinând că IRA a trimis cinci scrisori cu bombe.

Citește și : Cel puţin 60 de morţi în coliziunea frontală a două autocare în sudul Ghanei

Patru dintre expediţii au fost primite la Universitatea din Glasgow şi birourile a două aeroporturi din Londra, precum şi la o gară majoră.

IRA a fost principalul grup republican care a condus o campanie armată împotriva guvernării britanice a Irlandei de Nord până la începerea procesului de pace în 1998.

Tags: bombebrexitCharlie Flanaganirlanda de nordLimerickmarea britanieministru
Categorii: Diaspora