Un ministru israelian de extremă dreapta va avea responsabilităţi privind coloniile din Cisiordania

Publicat:

Un ministru israelian de extremă dreapta a obţinut joi în mod oficial responsabilităţi privind aşezările evreieşti din Cisiordania, informează Reuters, potrivit agerpres.

Liderul partidului Sionism Religios, Bezalel Smotrich, care este ministru al finanţelor în guvernul Netanyahu, va exercita şi un rol de supervizare pentru coloniile evreieşti din Cisiordania.


Citește și : Un an de RĂZBOI în Ucraina! Secretarul general al ONU critică un afront adus conştiinţei colective

La 27 decembrie, parlamentul israelian a adoptat o lege care autoriza numirea a două persoane în fruntea unui minister, o decizie ce urma să-i permită lui Bezalel Smotrich să devină, în cadrul Ministerului Apărării, responsabil cu gestionarea civilă a Cisiordaniei ocupate.

O declaraţie în 14 puncte difuzată de Smotrich după ce a convenit împărţirea responsabilităţilor cu ministrul apărării Yoav Gallant include afirmaţia că ”legislaţia cu privire la toate chestiunile (aşezărilor) civile va fi adusă în concordanţă cu legea israeliană”.

Solicitat să detalieze, un purtător de cuvânt al ministrului Bezalel Smotrich a răspuns: ”Aplicarea egală a legilor respective – privind forţa de muncă, mediul etc. – care sunt aplicate în Micul Israel”.

”Micul Israel” este un termen utilizat de unii ultranaţionalişti evrei ca Smotrich, el însuşi provenit din coloniile evreieşti din Cisiordania.

Confirmând acordul Smotrich-Gallant, premierul israelian Benjamin Netanyahu a spus că noul document este urmarea acordului de coaliţe guvernamentală.

Coaliţia guvernamentală din Israel include partidele Likud (formaţiunea lui Netanyahu), Sionism Religios, Forţa Evreiască (condus de Itamar Ben Gvir, cunoscut pentru afirmaţiile sale antipalestiniene şi poziţiile favorabile anexării unei părţi a Cisiordaniei) şi Noam (al lui Avi Maoz, care este anti-LGBTQ declarat).

Citește și : Biden: Ieşirea Rusiei din START III nu indică intenţia de a recurge la arme nucleare

”Toate coloniile sunt ilegale şi orice tentativă a Israelului de a legaliza sau anexa aceste aşezări este respinsă şi constituie o încălcare a rezoluţiilor internaţionale”, a reacţionat Nabil Abu Rudeineh, purtător de cuvânt al preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.