Un ministru israelian deconspiră planul lui Netanyahu: Vrea emigrarea voluntară a locuitorilor din Gaza!

Publicat:

Un ministru israelian deconspiră planul lui Netanyahu: Vrea emigrarea voluntară a locuitorilor din Gaza!

Un ministru de extremă dreapta al guvernului premierului israelian Benjamin Netanyahu a declarat marți că Gaza nu poate supraviețui ca entitate independentă și că ar fi mai bine ca palestinienii de acolo să plece în alte țări.

Ministrul de finanțe Bezalel Smotrich, care conduce unul dintre partidele naționaliste religioase din coaliția lui Netanyahu, a declarat că sprijină apelul a doi membri ai parlamentului israelian care au scris într-un editorial din “Wall Street Journal” că țările occidentale ar trebui să accepte familiile din Gaza care și-au exprimat dorința de a se muta, transmite REUTERS.


Citeşte şi: Nivelul ridicat ‘galben’ de ameninţare teroristă a fost prelungit în Transnistria – Stiripesurse.md

Comentariile sale subliniază temerile în mare parte din lumea arabă conform cărora Israelul dorește să-i alunge pe palestinieni de pe teritoriul unde vor să-şi înfiinţeze un viitor stat, repetând deposedarea în masă a palestinienilor care a marcat înfiinţarea statului Israel, în 1948.

Un ministru israelian deconspiră planul lui Netanyahu: Vrea emigrarea voluntară a locuitorilor din Gaza!

“Salut inițiativa emigrării voluntare a arabilor din Gaza în țări din întreaga lume”, a afirmat Smotrich într-un comunicat.

“Aceasta este soluția umanitară potrivită pentru locuitorii din Gaza și din întreaga regiune după 75 de ani plini de refugiați, sărăcie și pericole”. El a spus, de asemenea, că o zonă atât de mică precum Fâșia Gaza, fără resurse naturale, nu ar putea supraviețui singură și a adăugat:

“Statul Israel nu va mai putea accepta existența unei entități independente în Gaza”.

Smotrich a vorbit pe fondul invaziei israeliene în Fâșia Gaza, o enclavă de coastă aflată sub blocadă şi condusă de mișcarea islamistă Hamas, care găzduiește aproximativ 2,3 milioane de oameni, majoritatea refugiați după războaiele anterioare.

Palestinienii și liderii țărilor arabe au acuzat Israelul că doreşte o nouă “Nakba” (catastrofă), denumirea dată strămutării forţate a sute de mii de palestinieni care au fugit sau au fost alungați din casele lor în urma războiului din 1948, care a marcat întemeierea statului Israel.

Majoritatea au ajuns în statele arabe învecinate, iar liderii arabi au spus că orice iniţiativă recentă de a-i muta pe palestinieni ar fi inacceptabilă.

Israelul a lansat operațiunea din Gaza ca răzbunare pentru atacul din 7 octombrie al Hamas, soldat cu uciderea a 1.200 de oameni și cu reţinerea a aproximativ de 240 ca ostatici.

Un ministru israelian deconspiră planul lui Netanyahu: Vrea emigrarea voluntară a locuitorilor din Gaza!

Liderii israelieni au promis că vor distruge Hamas și vor salva ostaticii. Potrivit autorităților sanitare palestiniene, peste 11.000 de palestinieni au fost uciși în timpul bombardamentelor israeliene asupra Fâşiei Gaza de câteva săptămâni, iar porțiuni întregi ale enclavei au fost complet distruse sau ruinate.

Armata israeliană le-a cerut locuitorilor din nordul Fâşiei Gaza să-și părăsească locuinţele și să se îndrepte spre extremitatea sudică a teritoriului, unde ar urma să fie mai în siguranță.

Israelul și-a retras armata și coloniștii din Gaza în 2005, după o ocupație de 38 de ani, iar Benjamin Netanyahu a spus că nu intenționează să mențină din nou o prezență permanentă acolo, dar că Israelul va menține controlul asupra securității în Gaza pentru o perioadă nedeterminată.

Cu toate acestea, există prea puține detalii cu privire la intențiile pe termen lung ale Israelului, iar administraţiile unor ţări, inclusiv a SUA, cred că Gaza ar trebui să fie guvernată de palestinieni.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ed Sheeran anunţă 14 noi concerte în Europa în 2025

Ed Sheeran anunţă 14 noi concerte în Europa în 2025 Cântăreţul britanic Ed Sheeran, aflat în prezent în turneu în Spania, a anunţat noi concerte...

Jamie Foxx povesteşte că misterioasa sa problemă de sănătate a început cu o ‘durere de cap’: ‘M-am trezit 20 de zile mai târziu fără...

Jamie Foxx povesteşte că misterioasa sa problemă de sănătate a început cu o 'durere de cap': 'M-am trezit 20 de zile mai târziu fără...

Filmul horror ‘Exorcism: Mântuirea’, cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe

Filmul horror 'Exorcism: Mântuirea', cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe Filmul horror „Exorcism: Mântuirea”, cu Russell Crowe în rolul principal,...

Sean ‘Diddy’ Combs se confruntă cu un nou caz de agresiune sexuală

Sean 'Diddy' Combs se confruntă cu un nou caz de agresiune sexuală Celebrul rapper Sean "Diddy" Combs se confruntă cu un alt caz de agresiune...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.