Un ministru sloven, acuzat de hărţuire şi abuz de putere, a demisionat din guvern

Publicat:

Premierul sloven Marjan Sarec a anunţat luni demisia ministrului Culturii Dejan Presicek, acuzat de hărţuire şi abuz de putere, relatează AFP, potrivit agerpres.

Numit în septembrie, Presicek, 38 de ani, a fost investigat săptămâna trecută de sindicatul salariaţilor din ministerul său care l-a făcut responsabil de sinuciderea şoferului său şi l-a acuzat de utilizarea vehiculului oficial în scop personal.


Citeşte şi: Israelul aprobă definitiv exportul de canabis medicinal

“După toate acestea, nu-mi pot imagina că echipa care conduce ministerul poate continua să lucreze”, a declarat luni şeful guvernului de centru-stânga, în cadrul unei conferinţe de presă.

Presicek, un fost director al conservatorului din Ljubljana, a recunoscut faptul că a utilizat necorespunzător vehiculul de serviciu, dar a negat orice responsabilitate în moartea şoferului său.

Citeşte şi: Două bombardiere ruseşti au fost interceptate în apropierea coastelor nord-americane

El este al doilea ministru constrâns să renunţe la portofoliul său de la venirea la putere în septembrie a unei coaliţii minoritare de cinci partide, condusă de Marjan Sarec. În noiembrie, ministrul Dezvoltării, Marko Bandelli, a fost nevoit să se retragă după ce a fost acuzat de abuz de putere.

În pofida acestor demisii, guvernul continuă să beneficieze de o popularitate fără precedent în această ţară, care a avut cinci schimbări ale majorităţii în şapte ani. Aproximativ 65,8% dintre subiecţii intervievaţi s-au declarat mulţumiţi de acest guvern, potrivit unui sondaj de opinie publicat duminică de televiziunea particulară Pop TV.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.