X

Un ministru sloven, acuzat de hărţuire şi abuz de putere, a demisionat din guvern

Premierul sloven Marjan Sarec a anunţat luni demisia ministrului Culturii Dejan Presicek, acuzat de hărţuire şi abuz de putere, relatează AFP, potrivit agerpres.

Numit în septembrie, Presicek, 38 de ani, a fost investigat săptămâna trecută de sindicatul salariaţilor din ministerul său care l-a făcut responsabil de sinuciderea şoferului său şi l-a acuzat de utilizarea vehiculului oficial în scop personal.

Citeşte şi: Israelul aprobă definitiv exportul de canabis medicinal

“După toate acestea, nu-mi pot imagina că echipa care conduce ministerul poate continua să lucreze”, a declarat luni şeful guvernului de centru-stânga, în cadrul unei conferinţe de presă.

Presicek, un fost director al conservatorului din Ljubljana, a recunoscut faptul că a utilizat necorespunzător vehiculul de serviciu, dar a negat orice responsabilitate în moartea şoferului său.

Citeşte şi: Două bombardiere ruseşti au fost interceptate în apropierea coastelor nord-americane

El este al doilea ministru constrâns să renunţe la portofoliul său de la venirea la putere în septembrie a unei coaliţii minoritare de cinci partide, condusă de Marjan Sarec. În noiembrie, ministrul Dezvoltării, Marko Bandelli, a fost nevoit să se retragă după ce a fost acuzat de abuz de putere.

În pofida acestor demisii, guvernul continuă să beneficieze de o popularitate fără precedent în această ţară, care a avut cinci schimbări ale majorităţii în şapte ani. Aproximativ 65,8% dintre subiecţii intervievaţi s-au declarat mulţumiţi de acest guvern, potrivit unui sondaj de opinie publicat duminică de televiziunea particulară Pop TV.

Tags: abuz de putereDejan PresicekhărţuireLjubljanaMarjan Sarecslovenia
Categorii: Diaspora