X

Un minor era curier de droguri pentru deținuți. A fost prins de poliție

Un minor era curier de droguri pentru deținuți. A fost prins de poliție

Un băiat de 16 ani a fost prins de poliție în timp ce arunca droguri peste gardul Penitenciarului nr. 9. Avea la el peste un kg de substanțe narcotice.

Citește și: Atenție! Postul vamal Leova-Bumbăta își sistează temporar activitatea

Ulterior, oamenii legii au stabilit că minorul făcea parte dintr-un grup criminal organizat pentru comercializarea drogurilor, în special, prin rețeaua Telegram.

Potrivit oamenilor legii, prin intermediul aplicației Telegram, primeau coordonatele unde erau plasate droguri în cantități mari (1-2 kg.) pe care le ridicau, apoi le ambalau în  doze mai mici pentru magazinele online, dar și pentru consumatorii finali. Ulterior le distribuiau în locuri ascunse pe teritoriul Chișinău.

Minorul a și fost prins în cadrul acțiunilor de investigație. Băiatul, locuitor al capitalei, avea misiunea să ridice drogurile din diferite locații prin intermediul aplicației ,,Telegram” și,  prin înțelegere prealabilă cu deținuții din Penitenciarul nr. 9 arunca peste edificiile de pază ale Penitenciarului droguri de diferite tipuri în cantități deosebit de mari.

Minorul a fost reținut în flagrant în preajma Penitenciarului nr. 9 (Pruncul) în timp ce urma să arunce droguri peste edificiile de pază. Băiatul avea la el droguri de peste un kg în valoare de circa 200 000 de lei, învelite în peliculă, și cartele SIM.

Suspectul a predat benevol drogurile și este  cercetat penal  în stare de libertate.

Tags: droguri pentru deținutiminor cu droguriPenitenciarul nr. 9Penitenciarul Pruncul
Știrile zilei