Un mort, pagube materiale semnificative şi întreruperi de electricitate în urma cutremurului din Puerto Rico

Publicat:

Un seism cu magnitudinea 6,4, urmat de replici puternice, s-a produs marţi dimineaţa în Puerto Rico, provocând moartea a cel puţin unei persoane, întreruperi de electricitate şi pagube materiale semnificative, au anunţat autorităţile şi mass-media locale, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Un bărbat de 73 de ani a murit după ce un zid s-a prăbuşit peste el, a informat ziarul El Nuevo Dia.


Citește și : Irakul cere Consiliului de Securitate al ONU să condamne atacul american

Cutremurul s-a produs la ora locală 04:24 (08:24 GMT), iar epicentrul său a fost stabilit la o adâncime de circa 10 kilometri şi la o distanţă de 5 kilometri sud de localitatea Tallaboa, în apropiere de oraşul Ponce, situat pe coasta sudică a Puerto Rico, conform Institutului de Geofizică al Statelor Unite (USGS). Seismul a declanşat un tsunami de mici dimensiuni.

Internauţii au descris cutremurul drept “super puternic” şi au afirmat că a durat circa 30 de secunde. Seismul a fost urmat de mai multe replici puternice, între care un cutremur cu magnitudinea de 5,8.

În oraşul Guanica, mai multe clădiri s-au prăbuşit. La est, în Maunabo, o înregistrare video postată pe reţelele sociale arăta persoane care îşi părăseau locuinţele pentru a merge în zone mai înalte după avertismentul de tsunami.

Guvernatorul teritoriului, Wanda Vazquez, a activat măsuri de securitate pe insulă şi a decis ca toate instituţiile publice, cu excepţia serviciilor de urgenţă, să rămână închise marţi, în timp ce planuri de urgenţă au fost implementate.

Insula americană a fost zguduită de mai multe cutremure în ultimele zile. Luni, un seism cu magnitudinea 5,8 a distrus mai multe locuinţe pe coasta de sud a insulei.

Autoritatea pentru Energie Electrică din Puerto Rico (PREPA) a întrerupt distribuţia energiei electrice din motive de siguranţă şi a anunţat pe Twitter că furnizarea va fi reluată imediat ce acest lucru va fi posibil.

Citește și : Carrie Lam promite să coopereze cu Beijingul pentru repunerea Hong Kong-ului ‘pe calea corectă’

Vazquez, care a preluat funcţia de guvernator în august după ce Ricardo Rossello a demisionat în urma protestelor de stradă masive, a făcut un apel pe Twitter către locuitori să-şi păstreze calmul.

“Vrem ca toată lumea să fie în siguranţă. Acesta este motivul pentru care activitatea în sectorul public a fost suspendată astăzi, pentru a putea să fiţi alături de familie, punând în aplicare planurile de urgenţă”, a scris Vazquez pe Twitter.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mallorca, paradisul aglomerat. Turismul record din Spania amenință stilul de viață al localnicilor

Mallorca, paradisul aglomerat. Turismul record din Spania amenință stilul de viață al localnicilor Realitatea din spatele turismului de succes din Spania este una din ce în ce...

JO 2024: Papa Francisc salută puterea unificatoare a sportului

JO 2024: Papa Francisc salută puterea unificatoare a sportului Papa Francisc a salutat duminică puterea unificatoare a sportului, înaintea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la...

Referendum în Ucraina pentru pace? Kliciko avertizează: ‘Ar fi un coșmar, dacă ar trebui să ne luptăm încă doi ani’

Referendum în Ucraina pentru pace? Kliciko avertizează: 'Ar fi un coșmar, dacă ar trebui să ne luptăm încă doi ani' Probabil că Ucraina va fi...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.