Un mort şi 11 răniţi în urma unui nou atac comis la o universitate din China

Publicat:

Un elev a fost ucis şi alţi nouă au fost răniţi, precum şi doi profesori, după ce au fost atacaţi vineri într-un colegiu tehnic de un tânăr, raportează sâmbătă mass-media chineze, informează AFP, scrie Agerpres.

Atacul a survenit în circumstanţe neprecizate la colegiul tehnic pentru transporturi şi comunicaţie din Anning, în provincia Yunnan (sud-vest).


Citește și : Fratele preşedintelui hondurian, arestat la Miami pentru trafic de droguri

Potrivit unui comunicat postat vineri seara pe site-ul microblogului chinez Weido de municipalitatea din Anning, atacatorul, în vârstă de 20 de ani, identificat cu numele său de familie, Yang, a rănit doi profesori şi zece studenţi, dintre care unul a decedat la spital. Yang a fost arestat, el studiase în acelaşi colegiu până anul trecut.

Această nouă dramă a survenit după ce un şofer a ucis cinci copii, intrând cu maşina în ei în timp ce aceştia traversau strada în faţa unei şcoli elementare din oraşul Huludao, în provincia Liaoning (nord-est). Doi profesori şi 17 minori au fost răniţi, potrivit agenţiei oficiale Xinhua. Şoferul este un şomer de 29 de ani, cu probleme de cuplu, care a ales să lovească victime “la întâmplare”, potrivit Xinhua.

În aprilie, un bărbat înarmat cu un cuţit a ucis nouă elevi de colegiu şi a rănit alţi 12, în timp ce aceştia se întorceau acasă, în nordul Chinei. Bărbatul, executat de atunci, a acţionat din răzbunare după ce a fost ţinta unor ironii pe vremea când era elev la şcoala respectivă.

În ianuarie 2017, înarmat cu un cuţit de bucătărie, un bărbat a rănit 11 copii într-o grădiniţă din regiunea autonomă Guangxi (sud).

Citește și : Germania: Bundestagul aprobă un buget record pentru 2019

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Circa 60 de case vor fi eficientizate energetic cu sprijinul FEERM

Circa 60 de case vor fi eficientizate energetic cu sprijinul FEERM Aproximativ 60 de case vor fi eficientizate energetic, anunță Centrul Național pentru Energie Durabilă...

Statele americane care vor decide câştigătorul în cursa pentru Casa Albă

Statele americane care vor decide câştigătorul în cursa pentru Casa Albă În doar o lună, aproximativ 150 de milioane de americani vor vota pentru Kamala...

Microbuze ticsite cu lemne fără acte de proveniență, stopate la Leova

Microbuze ticsite cu lemne fără acte de proveniență, stopate la Leova În zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Leova au fost înregistrate trei...

Studierea noilor terapii personalizate împotriva cancerului ar putea ‘transforma’ modul de tratare a bolii

Studierea noilor terapii personalizate împotriva cancerului ar putea 'transforma' modul de tratare a bolii Oamenii de ştiinţă au început un studiu clinic pe scară largă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.