Un mort şi mii evacuaţi după alunecările catastrofale de teren din Canada (VIDEO)

Publicat:

Cel puţin o persoană a murit şi mai multe mii au fost evacuate în urma ploilor torenţiale, a alunecările de teren şi inundaţiilor care au afectat în ultimele zile provincia Columbia Britanică din vestul Canadei, au informat marţi autorităţile locale, potrivit AFP şi agerpres.

“Corpul unei femei a fost descoperit după o alunecare de teren produsă luni dimineaţă pe autostrada 99, în apropiere de Lillooet (250 km nord de Vancouver), iar căutările continuă şi azi”, a anunţat poliţia federală canadiană (Royal Canadian Mounted Police) într-un comunicat.


Citeşte şi: Zece tendințe de urmărit în anul care vine – Black News

“Numărul total al persoanelor şi vehiculelor dispărute nu a fost confirmat”, au precizat autorităţile.

Luni, cei circa 7.000 de locuitori ai oraşului Merritt, situat la 300 km nord-est de Vancouver, au fost evacuaţi.

“Ne aşteptăm ca acest ordin de evacuare să rămână în vigoare pentru mai mult de o săptămână”, a declarat marţi municipalitatea într-un comunicat.

Inundaţiile au dus la întreruperea “tuturor serviciile feroviare către şi dinspre portul Vancouver”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt Matti Polychronis.

Potrivit imaginilor difuzate de televiziunea canadiană, deşi ploaia a încetat, numeroase drumuri au rămas închise şi mai multe oraşe erau în continuare inundate după ce Valea Fraser a înregistrat luni până la 250 mm de precipitaţii.

În unele zone au fost înregistrate în 24 de ore circa 95% din cantitatea lunară obişnuită de precipitaţii, potrivit lui Armel Castellan, meteorolog la Environnement Canada.

“Nu am nicio îndoială că aceste evenimente sunt legate de schimbările climatice; sunt fără precedent”, a declarat Mike Farnworth, ministrul siguranţei publice din această provincie, într-un briefing de presă, la câteva luni după ce numeroase incendii de pădure au devastat Columbia Britanică.

Citeşte şi: Iar ‘a vorbit gura fără el’! Biden trebuie să-şi clarifice declaraţiile ambigue referitoare la independenţa Taiwanului – Black News

Numeroase districte au fost, de asemenea, evacuate – printre cei nevoiţi să îşi părăsească casele numărându-se şi 1.100 de persoane din Abbotsford, un oraş de circa 150.000 de locuitori, aflat la câţiva zeci de kilometri de Vancouver, la graniţa dintre Canada şi SUA.

Consiliul municipal a explicat că inundaţiile au fost cauzate în principal de ieşirea din matcă a râului Nooksack, în Statele Unite.

“Suntem foarte îngrijoraţi de situaţia din Columbia Britanică”, a declarat marţi premierul canadian Justin Trudeau. “Vom fi acolo cu toate resursele de care Columbia Britanică ar putea avea nevoie”, a adăugat el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

75 de ani de la cea de-a doua operațiune de deportări: Maia Sandu, Igor Grosu și Dorin Recean au depus flori la a monumentul...

75 de ani de la cea de-a doua operațiune de deportări: Maia Sandu, Igor Grosu și Dorin Recean au depus flori la a monumentul...

Zi de doliu: Republica Moldova comemorează 75 de ani de la cea de-a doua operațiune de deportări

Zi de doliu: Republica Moldova comemorează 75 de ani de la cea de-a doua operațiune de deportări Republica Moldova comemorează 75 de ani de la...

Dorin Recean, întrevedere de rămas-bun cu directorul adjunct al USAID în R.Moldova, John P. Riordan

Dorin Recean, întrevedere de rămas-bun cu directorul adjunct al USAID în R.Moldova, John P. Riordan Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere de rămas-bun cu...

Mai mulţi terorişti care vizau Jocurile Olimpice de la Paris au fost arestaţi: ‘Ameninţarea rămâne extrem de ridicată!’

Mai mulţi terorişti care vizau Jocurile Olimpice de la Paris au fost arestaţi: 'Ameninţarea rămâne extrem de ridicată!' Ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.