Un mort şi şapte răniţi în confruntările dintr-o tabără de refugiaţi palestinieni din Liban

Publicat:

O persoană a fost ucisă şi şapte rănite în timpul unor confruntări nocturne în tabăra de refugiaţi palestinieni de la Ain al-Helweh, din sudul Libanului, a anunţat joi o oficialitate palestiniană, citată de AFP, potrivit agerpres.

Ciocnirile au opus susţinători ai Fatah, mişcarea preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas, şi grupări islamiste din tabăra Ain al-Helweh.


Citeşte şi: Giuseppe Conte este vizat de o ANCHETĂ legată de pandemia Covid – Black News

Această tabără este scăpată de sub controlul autorităţii guvernului, a precizat un responsabil al Fatah, Munir al-Maqdah.

Confruntări între grupări rivale au loc frecvent la Ain al-Helweh, unde trăiesc aproximativ 54.000 de refugiaţi palestinieni, cărora li se adaugă alte câteva mii de palestinieni care au fugit din Siria de teama războiului de acolo.

”Ne angajăm împreună cu ansamblul forţelor palestiniene să punem capăt ciocnirilor”, a indicat Al-Maqdah, care a precizat că în acest scop ”sunt în desfăşurare reuniuni”.

Potrivit unui corespondent AFP, violenţele au avut în zorii zilei de joi, dar tiruri sporadice au putut fi auzite şi joi dimineaţă.

Situaţia din tabăra de refugiaţi era tensionată joi la prânz, şcolile agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA) fiind închise în această zi.

Citeşte şi: Opozantul Henrique Capriles candidează din nou la preşedinţia Venezuelei – Black News

În virtutea unui acord pe termen lung, armata libaneză nu intră în taberele de refugiaţi palestinieni, unde securitatea este asigurată de facţiuni palestiniene. În consecinţă, în aceste tabere există zone scăpate de sub control, Ain al-Helweh fiind cunoscută pentru adăpostirea de extremişti şi fugari.

Potrivit datelor UNRWA, peste 450.000 de palestinieni sunt înregistraţi ca refugiaţi în Liban.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Grijă mare de unde cumpărați alimente pe timp de caniculă. ANSA avertizează

Grijă mare de unde cumpărați alimente pe timp de caniculă. ANSA avertizează Aveți mare grijă de unde procurați produse alimentare în această perioadă caniculară, avertizează...

A început admiterea la liceu

A început admiterea la liceu La data de 6 iulie a demarat prima etapă a concursului de admitere în învățământul liceal care durează până la...

Ordonanțe de sechestru pe bunuri în valoare de circa 500 de mii de lei

Ordonanțe de sechestru pe bunuri în valoare de circa 500 de mii de lei Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a Centrului Național Anticorupție...

Postările judecătorilor ar putea fi analizate de inspecția judiciară

Postările judecătorilor ar putea fi analizate de inspecția judiciară Postările judecătorilor respinși de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru numirea în funcție pînă la atingerea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.