X

Un mort şi trei dispăruţi în urma naufragiului unei ambarcaţiuni clandestine în sudul Tunisiei

O persoană a murit şi trei au fost date dispărute după naufragiul în largul insulei Djerba, în sudul Tunisiei, a unei bărci care transporta zece potenţiali migranţi, în mare parte tunisieni, a transmis miercuri Garda Naţională Maritimă, relatează AFP, potrivit agerpres.

Şase persoane au putut fi salvate, a declarat purtătorul de cuvânt al Gărzii Naţionale Maritime, Housemeddine Jebabli.

Citește și : Zeci de elevi CARBONIZAȚI într-o școală din Liberia

Acest nou naufragiu survine la o zi după un altul, în largul oraşului Sfax, care a făcut doi morţi şi cinci dispăruţi. Aceştia din urmă nu au fost găsiţi încă, a precizat Jebabli pentru AFP.

În iulie, Garda Naţională tunisiană a recuperat 90 de migranţi care au părăsit coastele Tunisiei pentru a se îndrepta spre Italia, dintre care circa 20 de femei şi trei bebeluşi, care veneau cu toţii din ţări din Africa Subsahariană.

Între 1 ianuarie şi 31 august, 2.280 de persoane au fost interceptate în timp ce încercau să traverseze clandestin Marea Mediterană cu direcţia Europa, conform Gărzii Naţionale.

Citește și : Parlamentarii europeni resping orice acord Brexit fără o clauză ‘backstop’

Câteva mii de tineri tunisieni, împinşi în special de şomaj şi de lipsa de perspective, îşi asumă în fiecare an riscul de a traversa Marea Mediterană ilegal. Persoane din Africa Subsahariană, venite în special prin Libia, îşi încearcă de asemenea şansa de pe coastele tunisiene.

Tags: africaDjerbaGarda Naţională MaritimăHousemeddine Jebabliitaliamarea mediterananaufragiuSfax
Categorii: Știrile zilei