Un mort şi un rănit în urma exploziei unei bombe din Al Doilea Război Mondial în estul Republicii Cehe

Publicat:

O bombă datând din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial a provocat, vineri, moartea unui bărbat şi rănirea altuia în oraşul Ostrava, în estul Republicii Cehe, vineri, după ce a explodat în timpul unor lucrări de excavare, au informat poliţia şi media, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Putem să confirmăm că explozia a fost cauzată de muniţii din cel de-Al Doilea Război Mondial”, a indicat poliţia pe Twitter.


Citește și : Creşte bilanţul negru după atacul de la Kramatorsk (VIDEO)! Printre zecile de morţi se află şi patru copii!

Potrivit media locale, un bărbat în vârstă de 49 de ani a decedat, în timp ce un alt bărbat a suferit răni uşoare în zona capului.

Poliţia a evacuat circa 50 de persoane din locuinţele situate pe o rază de 300 de metri în zona şantierului.

Muniţiile care datează din cel de-Al Doilea Război Mondial sunt frecvente în nord-estul Republicii Cehe, pe care Armata Roşie a traversat-o în primăvara anului 1945.

Toamna trecută, poliţia a evacuat de două ori peste o mie de locuitori din Ostrava, în urma descoperirii unor muniţii neexplodate.

Citește și :  NATO este pregătită să furnizeze arme Ucrainei pentru câţiva ani

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.