Un muc de țigară a rezolvat o crimă, după 44 de ani. Asasinul, prins datorită ADN-ului

Publicat:

Un muc de țigară a rezolvat o crimă, după 44 de ani. Asasinul, prins datorită ADN-ului

După 44 de ani de la uciderea unei femei din statul Washington, poliția a făcut o descoperire care a dus la arestarea unui suspect. Un simplu muc de țigară a fost cheia pentru rezolvarea acestui caz vechi de crimă.

În februarie 1980, Dorothy „Dottie” Maria Silzel, în vârstă de 30 de ani, a fost găsită moartă în casa ei din Kent, Washington. Autopsia a arătat că ea a fost strangulată sau sufocată și a suferit o lovitură la cap. De asemenea, fusese agresată sexual, conform CNN, potrivit stiripesurse.


Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Timp de decenii, cazul a rămas nerezolvat. Însă, în 2016, progresele în tehnologia ADN au permis anchetatorilor să obțină un profil ADN parțial de pe halatul de baie al victimei. Acest profil a fost asociat unui bărbat necunoscut, numit „individul A”.

În 2022, investigatorii au folosit genealogia genetică pentru a identifica 11 posibili suspecți. Metoda modernă compară ADN-ul neidentificat cu bazele de date genealogice, ajutând la găsirea rudelor persoanei necunoscute.

Printre suspecți se aflau Kenneth Duane Kundert și fratele său, ambii din Arkansas. Anchetatorii au descoperit că cei doi frați locuiseră cândva la doar 1.200 de metri de apartamentul lui Silzel.

În martie 2024, poliția din Kent l-a supravegheat pe Kundert și au colectat un muc de țigară aruncat de acesta. Testele de laborator au confirmat că ADN-ul de pe mucul de țigară se potrivea cu cel al „individului A”.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

Astfel, Kenneth Duane Kundert, în vârstă de 65 de ani, a fost arestat joi, acuzat de crimă de gradul întâi, iar cauțiunea a fost stabilită la 3 milioane de dolari.

Șeful poliției din Kent, Rafael Padilla, a oferit detalii despre victimă: Silzel era originară din Manden, Dakota de Nord, absolvise liceul acolo și lucrase pentru un district școlar. Ea se mutase în zona Seattle cu aproximativ 12 ani înainte de moartea sa tragică.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trupa Oasis a lansat o ediţie aniversară a albumului ‘Definitely Maybe’

Trupa Oasis a lansat o ediţie aniversară a albumului 'Definitely Maybe' Trupa Oasis a lansat o ediţie aniversară a albumului său de debut "Definitely Maybe",...

Festivalul de la Veneţia 2024: Nicole Kidman s-a simţit expusă şi vulnerabilă după lansarea dramei erotice ‘Babygirl’

Festivalul de la Veneţia 2024: Nicole Kidman s-a simţit expusă şi vulnerabilă după lansarea dramei erotice 'Babygirl' Actriţa Nicole Kidman a prezentat vineri drama erotică...

Viața fără stres? Descoperă trucul genial care te va ajuta să te relaxezi instant

Viața fără stres? Descoperă trucul genial care te va ajuta să te relaxezi instant Găsirea unui echilibru între muncă și relaxare devine din ce în...

Iohannis salută progresul R.Moldova către UE: Sunteți parte firească din familia europeană

Iohannis salută progresul R.Moldova către UE: Sunteți parte firească din familia europeană „Eforturile pe care le faceți sunt foarte mari, însă beneficiile apartenenței la Uniune...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.