Un muncitor a fost rănit într-un bombardament rusesc asupra centralei din Zaporojie(Energoatom)

Publicat:

Compania publică ucraineană Energoatom a declarat – duminică -că un muncitor a fost rănit când forţele ruse au bombardat din nou centrala nucleară din Zaporojie, cea mai mare din Europa, sâmbătă seara, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Spaţiul unde erau depozitate în aer liber 174 de containere cu combustibil nuclear uzat a fost lovit de tiruri cu rachete, indică Energoatom pe contul său din Telegram.


Citește și :  Joe Biden va găzdui în septembrie un summit cu liderii Insulelor Pacificului

Şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) şi-a exprimat îngrijorarea profundă sâmbătă, după bombardarea cu o zi înainte a centralei din Zaporojie, afirmând că acţiunea a demonstrat riscul unei posibile catastrofe nucleare.

Centrala din Zaporojie a fost ocupată de către forţele ruse încă în prima etapă a invaziei, dar este în continuare gestionată de către tehnicieni ucraineni.

Obuze au lovit vineri o linie electrică de înaltă tensiune de la centrala nucleară, determinând operatorii acesteia să deconecteze un reactor, însă nu a fost semnalată vreo scurgere radioactivă.

Ambele părţi s-au acuzat reciproc sâmbătă de “terorism nuclear”. Compania de energie nucleară de stat a Ucrainei, Energoatom, a învinuit Rusia pentru daune, în timp ce Ministerul rus al Apărării a acuzat forţele ucrainene de bombardarea centralei, potrivit Reuters.

Citește și : 24 de persoane au murit în Fâşia Gaza de la izbucnirea violenţei între Israel şi gruparea Jihadul Islamic

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ucraina a primit primele avioane de luptă F-16 după o lungă aşteptare

Ucraina a primit primele avioane de luptă F-16 după o lungă aşteptare Prima livrare de avioane de luptă F-16 de la aliaţii NATO a ajuns...

Zelenski, despre sancţiunile impuse sportivilor ruşi şi belaruşi la JO de la Paris: ‘Doar jumătăţi de măsură!’

Zelenski, despre sancţiunile impuse sportivilor ruşi şi belaruşi la JO de la Paris: 'Doar jumătăţi de măsură!' Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a catalogat drept "jumătăţi...

Trupele ucrainene încearcă să încetinească înaintarea rusă către oraşul cheie Pokrovsk

Trupele ucrainene încearcă să încetinească înaintarea rusă către oraşul cheie Pokrovsk Forţele ucrainene îşi continuă retragerea din apropierea oraşului Pokrovsk, un nod strategic de transport...

Putin dublează plățile pentru cei care se înscriu să lupte în Ucraina

Putin dublează plățile pentru cei care se înscriu să lupte în Ucraina Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, încearcă să atragă voluntari suplimentari pentru războiul său împotriva...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.