X

Un referendum pentru ieşirea Italiei din zona euro nu face parte din planul de guvernare, afirmă vicepremierul italian Luigi Di Maio

Vicepremierul Italiei, Luigi Di Maio, a declarat că un referendum pentru ieşirea Italiei din zona euro nu face parte din planul de guvernare al coaliţiei aflate la putere, scrie Reuters, potrivit news.ro .

Întrebat despre un referendum într-un interviu publicat în Corriere della Sera, Di Maio a declarat că este „un subiect care preocupă guvernul” dar că nu face parte din „contractul” semnat de partidele aflate în coaliţie, Mişcarea 5 Stele şi Liga Nordului.

Citește și : Nordul Germaniei, afectat de secetă

„Guvernul nu va urmări acest lucru”, a declarat Di Maio.

Prim-ministrul Giuseppe Conte şi ministrul Economiei, Giovanni Tria au declarat, de asemenea, că guvernul nu are nicio intenţie de a scoate Italia din zona euro.

Declaraţiile vin după ce fondatorul Mişcării 5 Stele, Beppe Grillo, a declarat săptămâna aceasta că Italia ar trebui să aibă „un plan B” de a părăsi zona euro dacă vor fi condiţiile economice potrivite şi că italienii ar trebui să voteze într-un referendum în acest sens.

Grillo nu ocupă nicio funcţie în actualul guvern.

Citește și : Tunisia a permis intrarea în portul Zarzis a unei nave care transporta 40 de migranţi

Tags: Beppe Grilloeuroliga norduluiLuigi Di MaioMişcarea 5 Stelevicepremier
Categorii: Diaspora