Un naufragiat a fost găsit în Pacific la câteva zile după ce operaţiunile de căutare fuseseră oprite

Publicat:

Un naufragiat aflat într-o barcă de salvare a fost găsit de un petrolier vineri, în Pacific, la 950 km est de Insulele Marchize, la câteva zile după ce operaţiunile de căutare fuseseră sistate, a anunţat Înaltul Comisariat al Polineziei franceze, relatează AFP, scrie news.ro .

Aventurierul american Aaron Carotta plecase din America de Sud pentru a face un voiaj în jurul lumii singur, într-o barcă cu vâsle botezată Smiles.


La 31 mai el a declanşat o baliză de urgenţă. Aceasta avea o defecţiune tehnică, iar semnalul său nu a mai fost recepţionat ulterior.

Citește și : Putin proclamă sfârşitul ‘îngrozitorului neocolonialism’ din politica internaţională

Cinci nave comerciale şi patru ambarcaţiuni de agrement au luat parte la căutări, care s-au încheiat la 12 iunie.

Dar joi, baliza de ajutor a bărcii pneumatice a fost din nou captată în zona de responsabilitate a JRCC (Joint Rescue Coordination Center), care coordonează eforturile de salvare în Polinezia Franceză.

Smiles a fost răsturnată de un val, ceea ce a declanşat baliza, iar Aaron Carotta s-a urcat în barca sa de salvare, potrivit Înaltului Comisariat.

JRCC a profitat apoi de prezenţa în Polinezia a unui C-130 Hercules al USCG (garda de coastă americană), un avion american specializat în căutări, care venise într-o altă misiune de salvare. În aceeaşi zi, acest avion l-a reperat pe naufragiat în barca sa pneumatică într-o zonă fără insule şi cu o navigaţie redusă, la est de arhipelagul Marchize.

Cea mai apropiată navă, petrolierul Baker Spirit, se afla la 390 de kilometri distanţă. Aceasta a deviat de la curs şi l-a găsit pe naufragiat teafăr şi nevătămat optsprezece ore mai târziu.

Citește și : ONU: Situaţia umanitară din Sudan este catastrofală

Petrolierul şi-a reluat cursul spre Hawaii. Naufragiatul ar urma să fie debarcat în Honolulu pe 25 iunie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Nebunie în Franța: Nu s-a mai întâmplat de peste 40 de ani

Nebunie în Franța: Nu s-a mai întâmplat de peste 40 de ani Rata de participare la turul doi al alegerilor legislative anticipate din Franţa a...

Caniculă extremă! Se anunță temperaturi de până la +40 de grade celsius

Caniculă extremă! Se anunță temperaturi de până la +40 de grade celsius Ne așteaptă temperaturi de foc săptămâna viitoare. Meteorologii anunță valori termice de până...

Trei pensionare, victime ale escrocilor. Au pierdut prin înșelătorie 35 de mii de euro

Trei pensionare, victime ale escrocilor. Au pierdut prin înșelătorie 35 de mii de euro Escrocheria cunoscută sub numele de „Ruda implicată în accident” continuă să...

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală Un bărbat și-a pierdut viața în timp ce se afla la scăldat. Cazul a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.