X

Un neamţ a fost arestat la Munchen pentru spionaj în favoarea Rusiei

Un cetăţean german a fost arestat pe aeroportul din Munchen sub suspiciunea de trădare, pentru că ar fi conspirat cu un angajat al serviciilor secrete pentru a transmite informaţii confidenţiale Rusiei, a precizat joi procuratura generală, potrivit Reuters şi agerpres.

Bărbatul, identificat ca Arthur E., a fost arestat duminică la sosirea în Germania din SUA, a explicat procuratura într-un comunicat.

Citeşte şi: Un mort şi mai mulţi răniţi într-un atac cu armă albă într-o biserică din sudul Spaniei – Black News

El este suspectat că ar fi asociat al lui Carsten L., un angajat al serviciului german de informaţii externe (BND), care a fost arestat în decembrie sub suspiciunea de spionaj în favoarea Rusiei.

Arthur E., care nu este angajat al serviciilor secrete germane, este acuzat că a transferat către serviciile ruse informaţii pe care le-ar fi obţinut de la Carten L., conform comunicatului procuraturii.

Un mandat de arestare a fost deja emis pentru Arthur E., care a fost adus luni în faţa unui judecător de la Curtea Supremă din Germania şi a rămas în arest, a adăugat comunicatul.

Citeşte şi:Cui îi dai un deget, îţi ia toată mâna! După ce a primit tancuri, Zelenski cere acum Occidentului rachete cu rază lungă şi avioane de luptă – Black News

Ancheta a fost realizată în strânsă cooperare cu BND şi cu Biroul Federal de Investigaţii (FBI) din SUA, a mai precizat procuratura.

Autorităţile germane au atras atenţia asupra unei posibile intensificări a spionajului rusesc în contextul disputei dintre Kremlin şi Occident cu privire la invazia rusă din Ucraina.

Tags: Arthur EBiroul Federal de Investigatii (FBI)Carsten LgermaniaMunchenrusiaServiciul Federal de Informaţii (BND)SUA
Categorii: Diaspora