Un neonazist american, găsit vinovat de crimă după violenţele de la Charlottesville

Publicat:

Un neonazist american a fost găsit vinovat de crimă, vineri, de un tribunal din Charlottesville, în estul SUA, la 16 luni după ce a ucis o manifestantă antifascistă care protesta împotriva unei adunări a extremei dreapta în oraş, relatează media americane, preluate de AFP, scrie Agerpres.

James Fields, de 21 de ani, a intrat în plin cu maşina într-un grup de manifestanţi, omorând-o pe Heather Heyer, de 32 de ani, şi rănind mai multe persoane, în august 2017, în micul oraş din Virginia, după care a părăsit locul incidentului.


Citește și : Mişcarea „Vestelor Galbene” capătă o amploare naţională şi afectează perspectivele Administraţiei de la Paris (Financial Times)

Sentinţa urmează să fie anunţată ulterior.

Procesul, care a început săptămâna trecută, urma să determine dacă acuzatul a acţionat “din frică sau cu rea intenţie”, potrivit cuvintelor judecătorului Richard Moore.

Avocaţii lui James Fields au pledat legitimă apărare şi au evocat sănătatea mentală a clientului lor la momentul faptelor.

Potrivit unuia dintre avocaţii săi, tânărul a mărturisit poliţiei “că se temea pentru siguranţa sa şi că era mort de frică”.

Acuzarea a pledat că, dimpotrivă, tânărul a acţionat premeditat, şi că un munte de probe – fotografii şi înregistrări video – dovedesc acest lucru.

Adunarea de la Charlottesville a fost organizată de naţionaliştii albi pentru a protesta împotriva înlăturării anunţate a unei statui a generalului sudist Robert Lee. Cazul a pus în lumina reflectoarelor noua generaţie a extremei drepte americane, care a apărut de la începutul mandatului preşedintelui Donald Trump şi a cărei retorică incendiară este frecvent denunţată pentru că incită la ură şi diviziuni, notează AFP.

Citește și : Directoarea financiară a Huawei arestată în Canada, acuzată de fraudă de justiţia americană

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Veronica Dragalin: În ultimii doi ani a scăzut mult încrederea procurorilor în vetting

Veronica Dragalin: În ultimii doi ani a scăzut mult încrederea procurorilor în vetting În ultimii doi ani a scăzut mult încrederea procurorilor în procesul de...

O femeie, medic stomatolog, din R. Moldova, ucisă cu bestialitate în propriul său cabinet stomatologic din Brăila

O femeie, medic stomatolog, din R. Moldova, ucisă cu bestialitate în propriul său cabinet stomatologic din Brăila Momente de groază, aseară, în Brăila. Un medic...

Radu Marian: Actualul guvern a construit de trei ori mai multe drumuri

Radu Marian: Actualul guvern a construit de trei ori mai multe drumuri Radu Marian, deputat PAS, a scris că actualul guvern a construit de trei...

O companie farmaceutică germană intenționează să intre pe piața farmaceutică din Moldova

O companie farmaceutică germană intenționează să intre pe piața farmaceutică din Moldova Un grup farmaceutic german, cunoscut pentru portofoliul său impresionant în oncologie, hematologie, urologie...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.