X

Un neozeelandez i-a luat la înjurături pe musulmanii strânși în fața moscheii din Christchurch: ‘Sunteți cu toții teroriști!’

Un cetăţean neozeelandez, de 33 de ani, a pledat vinovat vineri pentru hărţuire împotriva musulmanilor în faţa unei moschei din oraşul Christchurch, unde zeci de credincioşi au fost ucişi de un suprematist alb luna trecută, dar a declarat că nu-şi mai aminteşte nimic, potrivit AFP, relatează și agerpres.

Conform presei locale, Daniel Nicholas Tuapawa a spus că este el însuşi şocat de propriul comportament şi că a realizat ceea ce a făcut abia când poliţia i-a arătat o înregistrare video în care profera insulte la adresa comunităţii musulmane. Între altele, el spunea că ‘toţi musulmanii sunt terorişti’.


Citește și: 6 morți în China după ce un tren deraiat s-a oprit într-o casă – VIDEO

Bărbatul a compărut vineri în faţa unui tribunal, pentru tulburarea ordinii publice ‘susceptibilă să provoace violenţe’. Avocatul său susţine că clientului său îi este ruşine de ceea ce a făcut şi nu-şi explică cum de a putut să se comporte în acest mod.

Respectivul, arestat joi, era îmbrăcat într-un tricou cu numele preşedintelui american Donald Trump inscripţionat atunci când a insultat comunitatea musulmană miercuri în faţa moscheii Al-Nour, unde un extremist alb a făcut cele mai multe victime în dublul atac din 15 martie.

Citește și: Un angajat ONU este acuzat de spionaj în Tunisia

Daniel Nicholas Tuapawa a fost eliberat sub cauţiune în aşteptarea sentinţei la 31 iulie.

Australianul Brenton Tarrant a fost inculpat pentru 50 de ucideri şi 39 de tentative de crimă pentru atacul asupra a două moschei din Christchurch, notează agenţia franceză de presă.

Tags: Brenton TarrantChristchurchDaniel Nicholas TuapawamoscheemusulmaniNoua Zeelanda
Categorii: Știrile zilei