X

Un nord-coreean a fugit înot în Sud! Aventura periculoasă i-a luat şase ore

Un nord-coreean a reuşit să ajungă în Coreea de Sud după ce a înotat şase ore pentru a evita una dintre cele mai militarizate frontiere din lume, a anunţat miercuri un oficial sud-coreean, relatează AFP, care comentează că această odisee ambiţioasă a scos în evidenţă în acelaşi timp şi carenţele sistemului de supraveghere sud-coreean, transmite şi potrivit agerpres.

Cazul a atras un val de critici din partea opoziţiei şi în media sud-coreene, după ce s-a descoperit că fugarul nu a fost reperat de militarii sud-coreeni, deşi a apărut de mai multe ori în imaginile camerelor de securitate şi trecerea sa a declanşat chiar alarme.

Citeşte şi: Carles Puigdemont riscă să rămână fără imunitate europarlamentară. Spania îl aşteaptă cu cătuşe!

Iar atunci când prezenţa sa a fost în cele din urmă semnalată, a fost nevoie de trei ore pentru oprirea bărbatului, care a folosit un echipament de scufundare şi înotătoare în picioare pentru a trece de Zona Demilitarizată (DMZ).

Bărbatul, despre care media au relatat că ar avea în jur de 20 de ani, a ajuns la mal la nord de Goseong, un oraş de pe coasta de est.

“Cel mai probabil a înotat timp de circa şase ore, îmbrăcat cu o vestă matlasată sub costumul de scufundare şi având înotătoare. Echipamentul l-a ajutat să se menţină cald şi la suprafaţa apei”, a declarat un responsabil al Statului Major interarme citat de agenţia sud-coreeană de presă Yonhap, care nu i-a precizat numele.

Curenţii de apă l-au ajutat de asemenea, a adăugat el. Bărbatul a renunţat la echipament înainte de a intra într-un canal de evacuare a apei care trece pe sub gardul de sârmă ghimpată ce împiedică teoretic accesul spre mare în această parte a litoralului.

Citeşte şi: INCENDIU într-o tabără de refugiaţi din Grecia! Un copil a murit!

Timp de trei ore, el a apărut de opt ori pe camerele de supraveghere, iar alarmele sonore au fost auzite de două ori. Însă militarii însărcinaţi cu paza frontierei nu l-au observat.

Atunci când a fost lansată operaţiunea de urmărire, soldaţii au avut nevoie de trei ore pentru a-l descoperi şi l-au găsit dormind.

Potrivit unor oficiali sud-coreeni, bărbatul, care cel mai probabil era civil în Coreea de Nord, şi-ar fi exprimat dorinţa de a fugi din ţară.

Tags: Coreea de NordCoreea de SudGoseongPhenianseulzona demilitarizată (DMZ)
Categorii: Știrile zilei