Un nou aviz de evacuare în nordul Californiei din cauza incendiilor

Publicat:

Un nou aviz de evacuare a fost emis duminică în Statele Unite pentru cea mai mare parte a oraşului Santa Rosa (180.000 de locuitori), la nord de San Francisco, din cauza incendiilor care afectează nordul Californiei, informează AFP, potrivit agerpres.

Anunţul a fost emis în zori de biroul şerifului din comitatul Sonoma, în care Santa Rosa este oraşul principal.


Citește și : Papa Francisc deplânge ‘faţa desfigurată’ a Amazoniei la sfârşitul unui sinod la Vatican

Zeci de mii de persoane au fost deja obligate să-şi părăsească locuinţele înainte de propagarea flăcărilor, care a dus, de asemenea, la întreruperi majore de electricitate în statul California.

Circa 90.000 de persoane şi-au părăsit casele sâmbătă, în condiţiile în care incendiul s-a răspândit rapid în comitatul Sonoma de la izbucnirea sa la mijlocul săptămânii.

Specialiştii sunt îngrijoraţi de vânturile deosebit de puternice, descrise chiar drept “potenţial istorice”, la nord de San Francisco, au avertizat serviciile meteorologice americane într-un tweet. Rafalele de vânt pot ajunge până la 130 de kilometri pe oră.

“Acesta este cu adevărat un eveniment pe care-l numim istoric şi extrem”, a indicat meteorologul american David King pentru Los Angeles Times.

Citește și : Trump CONFIRMĂ: Liderul islamist Baghdadi a murit

Potrivit meteorologilor, aceste rafale foarte puternice vor persista până luni dimineaţă.

Între timp, unul dintre principalii furnizori de energie electrică din California, Pacific Gas & Electric Co., a anunţat că intenţionează să taie gazul şi energia electrică pentru 940.000 de consumatori, o măsură preventivă care ar putea afecta, potrivit mass-media locale, circa 2 milioane de persoane.

Mai la sud, în acelaşi stat, cele mai multe avize de evacuare au fost eliminate. Flăcările au forţat zeci de mii de oameni să-şi părăsească casele în apropiere de Santa Clarita, la nord de Los Angeles.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Atenție, șoferi: Traficul pe unele străzi din capitală, sistat de Ziua Vinului. Cum va circula transportul public

Atenție, șoferi: Traficul pe unele străzi din capitală, sistat de Ziua Vinului. Cum va circula transportul public Primăria Municipiului Chișinău informează că în zilele de...

Fostul Aeroport Internațional Cahul, scos la vânzare pentru 2,5 milioane de euro

Fostul Aeroport Internațional Cahul, scos la vânzare pentru 2,5 milioane de euro Fostul Aeroport Internațional Cahul, din Republica Moldova, a fost scos la vânzare, la...

Bursa Președintelui se dublează în anul de studii 2024-2025

Bursa Președintelui se dublează în anul de studii 2024-2025 15 studenți și elevi vor primi bursa prezidențială majorată în acest an de studii. Mai exact,...

POLITICO: Europa are cu adevărat un comisar pentru apărare. Dar nu unul numit de Ursula von der Leyen

POLITICO: Europa are cu adevărat un comisar pentru apărare. Dar nu unul numit de Ursula von der Leyen Lituanianul Andrius Kubilius este candidatul oficial pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.