Un nou caz grav de violență în școală

Publicat:

Un nou caz grav de violență în școală

Directoarea școlii din satul Aluatu, raionul Taraclia, ar fi obligat doi elevi să se lovească cu capul de perete, în timpul orei opționale de Educație pentru societate, pe care le-o predă. Pentru că și-au uitat cărțile acasă, elevii au avut de ales ca formă de pedeapsă între a face o sută de flotări, fie să se bată de o sută de ori cu capul de perete. Băieții au ales varianta a doua, care li s-a părut mai ușoară, și s-au lovit până profesoarei „i s-a făcut milă de ei”. Asta o spun unul dintre elevii vizați și mama celuilalt, sub protecția anonimatului, transmite jurnal.md

Citește și Percheziții la Călărași și Chișinău într-un dosar de șantaj


Directoarea Larisa Coceva ar fi recurs la o astfel de pedeapsă și altă dată. Anterior, profesoara ar mai fi lovit un alt băiat cu palma după cap și pumnul în coaste, povestește mama elevului maltratat. Tot ea afirmă că Larisa Coceva ar face presiuni psihologice atât pe unii copii „neascultători”, cât și pe unii părinți.

Cazul celor doi băieți obligați să se bată cu capul de perete s-ar fi consumat înainte de campania electorală, dar scandalul continuă până azi. Una dintre mame, care era gata să-și scoată copilul din școală după această întâmplare, afirmă că profesoara i-a prezentat scuze prin telefon, dar apoi, când s-au întâlnit, ar fi luat-o la rost, numind-o „neadecvată”.

„Aceștia sunt pur și simplu copii, pe care trebuie să-i înveți, nu să-i pedepsești. Da, ei sunt la o vârstă dificilă, dar tu pentru asta ești profesor, ca să găsești cheița acestui copil. E imposibil să fie supercopil, dar tu, o persoană în vârstă, „adecvată”, trebuie să înțelegi ce faci. Eu nu-l cresc ca cineva să-l pedepsească. Poate să-l învețe – să-l învețe, nu poate – nu trebuie să-l umilească (…). El a venit acasă și mi-a spus și eu am sunat-o. Și-a cerut scuze. După, m-a întâlnit în curtea școlii și mi-a spus că eu sunt neadecvată și copilul meu e neadecvat și a început să mă dea la brazdă că copilul e așa și nu știu cum (…). Le-a spus să se bată de o sută de ori cu capul de perete, după, l-a scos din clasă și i-a dat o palmă după cap. Eu mă gândeam să merg la raion, să scriu o plângere, dar după cum am înțeles, cineva a fost și ziceau că „uitați-vă, umblă și se jeluie, uitați-vă cine e ea!”. Viața mea e a mea, asta nu trebuie să influențeze educația copilului la școală. Ce fac eu e treaba mea. Tu educă copilul acela, pentru asta primești bani, pentru asta ai învățat. Avem o școală foarte micuță, dar toți se comportă foarte agresiv, cred că ei sunt mai mari decât cineva, iar cineva e mai prost”, spune femeia, care mai afirmă că atunci când a intrat în școală să-și ia copilul, directoarea a început a striga că nu are voie să intre în școală și că o va da la poliție.

Am sunat-o și pe cealaltă mamă a cărui copil ar fi trecut prin experiența pedepsei cu capul de perete. Inițial, femeia a spus că nu prea știe despre ce vorbesc, că a asistat la lecții și, într-adevăr, copiii sunt gălăgioși, iar ea nu are nimic împotriva directoarei.

Peste câteva minute a revenit însă și i-a dat copilului să ne vorbească. Băiatul a confirmat situația, afirmând că profesoara Larisa Coceva le-a spus să se bată cu capul de perete destul de serios, nu în glumă.

În acel moment, în discuție a mai intervenit o femeie, mama unui alt copil, care era în vizită la această familie. Mama celui de-al treilea copil ne-a spus și ea că băiatul ei ar fi fost chiar bătut de această profesoară. L-ar fi lovit după cap și în coaste, iar copilul a acuzat după aceasta dureri de cap.

„A venit copilul acasă și a zis: „Mamă, mă doare tare capul. M-a pălit directoarea cu palmele după cap și nu e prima dată când mă pălește”. Ce drept are ea să-mi bată copilul? Eu l-am făcut ca ea să mi-l calicească? Copilul nu-i lângă mine, că era să vă zică și el, cu cuvintele lui. Pe copil și azi îl doare capul. Este altfel de pedeapsă, dă-i mai mult să învețe, lămurește-l cu cuvântul!”, a spus femeia.

Un nou caz grav de violență în școală

Contactată pentru a comenta acuzațiile, Larisa Coceva s-a arătat deranjată de apel la acea oră (16:50), a negat toate acuzațiile și a amenințat cu judecata.

„Nu este adevărat și vă voi da și pe dumneavoastră în judecată, și Jurnal TV. Pur și simplu eu acum am mari probleme de sănătate. Poate să fie și nouă mame! Dumneavoastră de unde aveți dreptul să vorbiți cu mamele fără hotărârea mea? Noroc bun dacă ați vorbit! Când a fost asta? Lasă să dovedească! Eu vă rog frumos, ocupați-vă cu ceea ce trebuie și nu mă mai deranjați. Uitați-vă câte probleme mai grave sunt în Aluatu. Vă plătește cineva pentru întrebările astea, vă plătește?”, a fost răspunsul Larisei Coceva, directoarea școlii de la Aluatu, referitor la situația care ar fi avut loc la ora de Educație pentru societate.

Vom transmite Ministerului Educației toate înregistrările audio, în caz că le va solicita.

Cu un an în urmă, Jurnal.md a scris și despre cum Larisa Coceva a dat jos tricolorul românesc de pe școala din Aluatu, ridicat de profesori în semn de recunoștință față de Guvernului României, din donațiile căruia a fost reparată instituția de învățământ.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia este dispusă să exporte în continuare gaze spre Europa. Kievul vrea să-i închidă robinetul

Rusia este dispusă să exporte în continuare gaze spre Europa. Kievul vrea să-i închidă robinetul Rusia este gata să continue să livreze gaze Europei şi...

„Șansa” lui Șor nu va putea participa la alegeri

„Șansa” lui Șor nu va putea participa la alegeri Activitatea partidului politic „Șansă” ar putea fi temporar stopată, iar formațiunea nu va putea participa la...

Şefa Parchetului European vine în R. Moldova

Şefa Parchetului European vine în R. Moldova Laura Codruța Kovesi, șefa Parchetului European, va ajunge în perioada următoare la Chișinău. Vizita va avea loc în...

391 de atacuri ruse în ultimele 24 de ore în regiunea Zaporojie

391 de atacuri ruse în ultimele 24 de ore în regiunea Zaporojie Bombardamente ruse au făcut doi morţi în regiunea Zaporojie din Ucraina, a anunţat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.