Un nou centru de resurse pentru familii în s. Bardar: sprijin pentru comunitatea locală și perspective pentru viitor

Publicat:

Un nou centru de resurse pentru familii în s. Bardar: sprijin pentru comunitatea locală și perspective pentru viitor

Familiile din s. Bardar, Ialoveni au acum acces la un centru de resurse renovat și echipat, destinat comunității locale de copii și părinți. Acest spațiu prietenos oferă un loc de întâlnire pentru participarea la activități comunitare de sprijin și consolidare familială. Centre similare vor fi deschise și în satele Coșnița (Dubăsari), Vorniceni (Strășeni) și Hîrtopul Mare (Criuleni), scrie tvrmoldova.md.

Natalia Semeniuc, coordonator al proiectului „Parteneriate pentru fiecare copil”, a declarat că acest centru, creat cu sprijinul partenerilor și donatorilor, reprezintă un pas important către crearea unei comunități mai unite și sigure pentru îngrijirea, creșterea și dezvoltarea armonioasă a copiilor. Specialiștii implicați în activitățile centrului, cum ar fi asistenții sociali comunitari, profesorii și medicii, vor oferi familiilor cu copii resurse și suport pentru a consolida competențele lor parentale, folosind o abordare centrată pe copil, a subliniat dna Semeniuc.


Ghidați de profesioniști, comunitatea de familii și copii din localitate va avea astfel mai multe oportunități de a-și împărtăși experiențele, de a oferi și primi sprijin reciproc, de a discuta despre diverse subiecte de interes comun într-o atmosferă relaxată și de a participa la întâlniri pe teme de interes, menite să sprijine dezvoltarea abilităților parentale și să ofere soluții la provocările întâmpinate în creșterea copiilor. Scopul este de a-i ajuta pe părinți să își sprijine copiii în mod eficient și să înțeleagă mai bine nevoile acestora.

Citește și: Să vorbim despre libera exprimare după inculparea lui Pavel Durov

Reprezentanții autorităților publice locale și-au exprimat recunoștința față de echipa proiectului și față de donatori pentru oportunitatea de a oferi comunităților astfel de spații bine amenajate și utile familiilor și profesioniștilor.

centru de resurse, Bardar

Toate aceste acțiuni fac parte din pilotarea unui model eficientizat al Serviciului social de sprijin pentru familiile cu copii, în special componenta primară, lansat în luna mai curent. Scopul acestui proiect este consolidarea serviciului și dezvoltarea componentei primare pentru asigurarea bunăstării copiilor, stabilității familiilor și reducerea dependenței acestora de suport sau intervenții specializate. Procesul de pilotare se bazează pe datele unei analize naționale a programelor și activităților existente de sprijin și consolidare a familiei, realizată în lunile martie-aprilie 2024, în raioanele Criuleni, Dubăsari, Ialoveni și Strășeni, arondate Agenției Teritoriale de Asistență Socială Centru.

Centrul de resurse pentru copii și familii a fost creat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale în parteneriat cu Changing The Way We Care (CTWWC), implementată de Catholic Relief Services și Maestral International, împreună cu partenerii proiectului „Parteneriate pentru fiecare copil” — CCF Moldova și Keystone Moldova. Inițiativa CTWWC este finanțată parțial de Alianța pentru Dezvoltare Globală și Fundația GHR.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Vasile Bolea nu se lasă. A mai depus o dată actele la CEC pe a-și înregistra grupul de inițiativă

Vasile Bolea nu se lasă. A mai depus o dată actele la CEC pe a-și înregistra grupul de inițiativă După ce ieri Comisia Electorală Centrală a...

Amendă de 30 mii lei pentru o televiziune din Găgăuzia: „A dominat o prezentare favorabilă a conducerii regiunii”

Amendă de 30 mii lei pentru o televiziune din Găgăuzia: „A dominat o prezentare favorabilă a conducerii regiunii” O televiziune din Găgăuzia a fost amendată...

Bookfest Chișinău 2024: Mii de titluri de carte românească

Bookfest Chișinău 2024: Mii de titluri de carte românească Mii de titluri de carte românească oferă Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău 2024, aceasta fiind...

FOTO/ Incendiu la Piața Centrală din Bălți: Șapte echipe de pompieri luptă cu flăcările

FOTO/ Incendiu la Piața Centrală din Bălți: Șapte echipe de pompieri luptă cu flăcările Șapte echipe de pompieri au intervenit în această după amiază pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.