Un nou dosar penal pentru Navalnîi. Opozantul ar putea fi condamnat la 15 ani de închisoare

Publicat:

Criticul Kremlinului Alexei Navalny a anunțat că a fost pus sub acuzare într-un nou dosar penal în urma căruia ar putea fi condamnat la 15 ani de închisoare, informează mediafax.

Alexei Navalny a făcut anunțul pe Twitter.


„Ei bine, ce știu eu? Poate că Putin nu mă urăște, poate că mă adoră în secret. De aceea vrea ca eu să fiu ascuns într-un buncăr subteran, păzit de oameni de încredere, la fel ca el. Cum altfel pot explica faptul că nu au trecut nici măcar opt zile de când a intrat în vigoare sentința mea de înaltă securitate de nouă ani, iar astăzi anchetatorul a apărut din nou și m-a acuzat în mod oficial de un nou caz”, a explicat Navalny, potrivit Sky News.

Citește și : Turcia nu cedează: Finlanda şi Suedia trebuie să facă paşi concreţi pentru a fi lăsate să adere la NATO

Disidentul a dat detalii despre noul său dosar.

„Se pare că am creat un grup extremist cu scopul de a incita la ură împotriva oficialilor și oligarhilor. Iar când m-au băgat în închisoare, am îndrăznit să fiu nemulțumit de asta (prostuțule) și am convocat mitinguri. Pentru asta, se presupune că mi-au mai adăugat până la 15 ani la pedeapsă. Vedeți, asta înseamnă încă 15 ani într-un buncăr stabil securizat, unde voi fi la adăpost de surprizele și greutățile acestei “libertăți” a voastră”, a precizat disidentul.

Alexei Navalny a fost arestat în ianuarie 2021, după ce s-a întors în Rusia din Germania, unde se refăcuse după otrăvirea cu un agent neurotoxic. El pune otrăvirea pe seama Kremlinului, dar autoritățile din Rusia neagă.

Citește și : Prima navă cargo a plecat din portul Mariupol cu destinaţia Rusia

 

În martie, Navalny a fost condamnat la nouă ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat de fraudă la scară largă și sfidare a instanței de către un tribunal.

La momentul respectiv, el ispășea deja o pedeapsă de doi ani și jumătate într-o tabără de prizonieri la est de Moscova pentru încălcări ale eliberării condiționate legate de acuzații despre care el spune că au fost fabricate pentru a-i zădărnici ambițiile politice.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.