Un nou episod din zbuciumata saga a familiei regale britanice: Unul dintre nepoţii reginei divorţează

Publicat:

Peter Phillips, unul dintre nepoţii reginei Elizabeth a II-a, şi soţia sa Autumn s-au despărţit şi vor divorţa, a anunţat, marţi, Palatul Buckingham, acesta fiind un nou episod din zbuciumata saga a familiei regale britanice, scrie AFP, scrie news.ro .

Peter Phillips, 42 de ani, cel mai mare nepot al reginei, şi soţia sa de origine canadiană Autumn vor împărţi custodia celor două fiice şi vor rămâne amândoi în Gloucestershire, în sud-vestul Angliei, a precizat purtătorul de cuvânt.


Citește și : Hassan Rohani: ‘SUA nu suportă victoria Republicii islamice!’

Anunţul acestui divorţ vine la câteva săptămâni după Megxit, prin care prinţul Harry, vărul lui Peter Phillips, şi soţia sa Meghan Markle au renunţat la statutul lor în sânul monarhiei britanice şi s-au instalat în Canada.

Este şi urmare a dizgraţiei prinţului Andrew, al doilea fiu al suveranei, care a fost nevoit să se retragă din viaţa publică din cauza legăturilor sale cu defunctul om de afaceri american Jeffrey Epstein, acuzat că a exploatat sexual minore şi care s-a sinucis în închisoare.

Peter Phillips, cel mai mare dintre cei opt nepoţi ai reginei, este fiul prinţesei Anne şi al primului ei soţ, Mark Phillips.

El nu are titlu regal şi nu a reprezentat niciodată familia regală.

“Decizia de a divorţa şi a împărţi custodia copiilor a fost luată după luni de discuţii şi de comun acord”, a precizat purtătorul de cuvânt, indicând faptul că regina a fost prevenită anul trecut.

“Prioritatea cuplului rămâne bunăstarea celor două minunate fete”, a adăugat el.

Peter şi Autumn s-au întâlnit în 2003 cu ocazia Marelui premiu de la Montreal şi s-au căsătorit în 2008 la castelul Windsor.

Citește și : Parlamentul Macedoniei de Nord a ratificat aderarea la NATO

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.