Un nou incendiu a izbucnit la o rafinărie de petrol în sud-vestul Rusiei, vizată cu o zi înainte de un atac cu dronă

Publicat:

Un nou incendiu a izbucnit vineri în sud-vestul Rusiei, lângă Ucraina, la o rafinărie de petrol vizată cu o zi înainte de un atac cu dronă, au anunţat serviciile de urgenţă locale, citate de agenţiile de presă ruse, informează AFP, potrivit agerpres

Incendiul care a afectat o suprafaţă de 60 de metri pătraţi a fost semnalat în dimineaţa zilei de vineri la rafinăria de petrol din Ilskii, în regiunea Krasnodar, şi a fost stins la orele 06:00 GMT, “înainte de sosirea pompierilor”, a anunţat antena locală a Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă, citată de Interfax. “Angajaţii rafinăriei au fost rapid evacuaţi. Nimeni nu a fost rănit”, a precizat antena locală.


Citește și : Nivelul ridicat al apei ameninţă un baraj de lângă centrala nucleară din Zaporojie

Potrivit agenţiei de presă oficiale TASS, care citează o sursă din cadrul serviciilor de urgenţă, incendiul a fost provocat de un nou atac cu dronă.

La rândul său, agenţia RIA Novosti a afirmat, citând o altă sursă din cadrul serviciilor de urgenţă, că incendiul s-a declanşat din cauza autoaprinderii unor produse petroliere ale căror scurgeri s-au produs cu o zi înainte după un atac cu dronă.

Nicio informaţie oficială cu privire la originea incendiului nu este deocamdată disponibilă.

Rafinăria de petrol din Ilskii a fost vizată joi de o dronă neidentificată, potrivit autorităţilor locale, provocând un incendiu într-unul dintre rezervoarele instalaţiei petroliere, incendiu ce a fost stins rapid.

De aproape o săptămână, o serie de atacuri cu drone şi de sabotaje feroviare au lovit regiuni ruse lângă Ucraina şi Crimeea anexată, cu câteva zile înainte de festivităţile militare din 9 mai, esenţiale în agenda Kremlinului.

Citește și : Consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui Biden vizitează Arabia Saudită

Miercuri, Rusia a afirmat că a doborât două drone ucrainene care vizau Kremlinul la Moscova, cel mai spectaculos atac imputat Kievului după declanşarea ofensivei ruse asupra Ucrainei.

Chiar dacă Ucraina nu a revendicat niciunul dintre aceste atacuri, înmulţirea lor intervine într-un moment în care Kievul afirmă că şi-a încheiat pregătirile pentru o amplă contraofensivă de primăvară anunţată de mai multe săptămâni.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.