Un nou lider în box-office-ul cinematografic din toate timpurile; 8 filme cu peste 1 miliard de dolari

Publicat:

“Avengers: Endgame” a pus capat dominatiei de 10 ani a lungmetrajului “Avatar” în box-office-ul mondial din toate timpurile si a devenit în 2019 filmul cu cele mai mari încasari din istoria cinematografiei, dupa ce a vândut bilete în valoare totala de 2,79 miliarde de dolari, relatează agerpres.

Filmul “Avatar” (2009), regizat de James Cameron, a ramas pe locul al doilea în acest clasament istoric, cu încasari de 2,78 miliarde de dolari, în timp ce pozitia a treia este ocupata de un alt film regizat de acelasi cineast canadian, “Titanic”, cu încasari de 2,1 miliarde de dolari.


În box-office-ul mondial din 2019, opt filme au depasit pragul încasarilor de 1 miliard de dolari. De asemenea, pâna la data de 17 decembrie, încasarile generate de filmele proiectate în cinematografele din Statele Unite si Canada au totalizat 10,4 miliarde de dolari si au sanse mari sa se apropie sau chiar sa depaseasca pâna la 31 decembrie recordul absolut în domeniu – 11,8 miliarde de dolari -, stabilit în 2018. Rezultatul final din 2019 ar putea fi stimulat de câteva pelicule ale caror premiere sunt programate la sfârsitul acestui an, precum “Frozen 2”, “Richard Jewell”, “Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker” si “Jumanji: The Next Level”.

Filme – Topul 10 al încasarilor mondiale

Topul mondial al celor mai profitabile filme din 2019 a fost dominat de productii Marvel, lungmetraje de animatie si continuari ale unor francize de succes.

Lungmetrajul “Avengers: Endgame”, lansat pe marile ecrane în luna aprilie, a încheiat franciza “Avengers” si a obtinut încasari totale de 2.797.800.564 de dolari. “Avengers: Endgame”, cel de-al 22-lea film din universul cinematografic Marvel, încheie povestea celor sase personaje originale Avengers din universul cinematografic Marvel – Iron Man, Captain America, Black Widow, Hawkeye, Hulk si Thor. Actiunea este reluata din punctul în care s-a încheiat “Avengers: Infinity War”, în care multi dintre eroii Marvel pareau ca erau distrusi de Thanos, interpretat de Josh Brolin. În “Avengers: Endgame”, supereroii supravietuitori comploteaza pentru a-l ucide pe Thanos si încearca sa repare raul facut de acesta. Distributia îi include pe Robert Downey Jr., Chris Evans, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Don Cheadle, Brie Larson, Paul Rudd, Karen Gillan si Mark Ruffalo.

“The Lion King”, regizat de Jon Favreau, se afla pe locul al doilea în box-office-ul mondial din 2019, cu încasari de 1,6 miliarde de dolari. Acest remake live-action al filmului animat omonim din 1994 spune povestea unui pui de leu, un print în regatul animalelor, care, dupa asasinarea tatalui sau, îsi paraseste tinutul natal si porneste într-o calatorie în care învata adevarata însemnatate a responsabilitatii si a curajului. Vocile personajelor din aceasta pelicula sunt asigurate de artisti de prim rang, precum Donald Glover, Beyonce, Seth Rogen, Chiwetel Ejiofor si John Oliver.

Lungmetrajul “Spider-Man: Far from Home”, cu Tom Holland, Samuel L. Jackson si Jake Gyllenhaal în distributie, ocupa pozitia a treia, cu încasari totale de 1,13 miliarde de dolari. Protagonistul Peter Parker, interpretat de Tom Holland, îsi reia responsabilitatile de supererou dupa ce super-spionul Nick Fury (Samuel L. Jackson), unul dintre personajele din seria ”Avengers”, îi cere sa înfrunte o noua amenintare. Peter Parker are însa unele retineri sa accepte aceasta misiune, dorindu-si sa se bucure de vacanta în Europa si de relatia sa cu MJ, personaj interpretat de cântareata si actrita Zendaya.

Locul al patrulea a revenit peliculei “Captain Marvel”, primul film din universul Marvel consacrat unei supereroine, cu încasari de 1,12 miliarde de dolari. Filmul o are în rolul principal pe Brie Larson, actrita care a câstigat premiul Oscar în 2016, pentru interpretarea din ”The Room”. Personajul sau din “Captain Marvel”, Carol Danvers, este o femeie-pilot de elita, a carei aeronava intra în coliziune cu o nava extraterestra. În urma acestui incident, protagonista capata puteri supranaturale. Pe afisul peliculei mai figureaza actorii Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Djimon Hounsou, Annette Bening si Jude Law. Filmul a fost regizat de Anna Boden si Ryan Fleck.

Filmul de animatie “Toy Story 4” se afla pe pozitia a cincea, cu încasari totale de 1,07 miliarde de dolari. Dupa cel de-al treilea lungmetraj ce parea sa încheie magistral saga “Toy Story” în 2010, studioul Pixar i-a readus din nou pe marile ecrane pe charismaticii Woody, Buzz Lightyear si celelalte personaje simpatice ale acestei francize animate în “Toy Story 4”, un film în regia cineastului debutant Josh Cooley, care mizeaza pe vocile reputatilor actori Tom Hanks, Tim Allen, Christina Hendricks, Tony Hale, Annie Potts, Jordan Peele si Keanu Reeves. Aceasta noua aventura propusa de studiourile Pixar-Disney începe cu aparitia lui Forky, o jucarie speciala, construita de fetita Bonnie cu ajutorul unei furculite din plastic si a plastilinei.

Filmul “Joker”, recompensat cu Leul de Aur la Festivalul de la Venetia, ocupa locul al saselea, cu încasari mondiale de 1,06 miliarde de dolari. Superproductia “Joker”, bazata pe un personaj negativ din revistele de benzi desenate DC Comics, este regizata de Todd Phillips. Filmul urmareste parcursul lui Arthur Fleck (personaj interpretat de Joaquin Phoenix), un barbat cu afectiuni psihice care esueaza în cariera de actor de stand-up si se transforma în clovnul criminal Joker, inamicul lui Batman în Gotham City. Filmul “Joker” a generat numeroase controverse în rândul publicului din cauza felului în care a ilustrat chestiuni sensibile, precum maladiile mintale si violenta.

Pe pozitia a saptea în box-office-ul mondial din 2019 se afla filmul “Aladdin”, cu încasari de 1,05 miliarde de dolari. Adaptat dupa desenul animat care a marcat revenirea studioului Disney în atentia publicului în 1992, “Aladdin”, un film regizat de Guy Ritchie, îi are în distributie pe actorul egipteano-canadian Mena Massoud, în rolul lui Aladdin, si pe Will Smith, care îl interpreteaza pe intempestivul si irezistibilul duh ce salasluieste în lampa fermecata.

Filmul de animatie “Frozen II” ocupa locul al optulea, cu încasari globale de 1,03 miliarde de dolari. Acest lungmetraj, în care personajele principale sunt regina Elsa, sora ei Anna si omul de zapada Olaf, reprezinta o continuare a peliculei originale “Frozen”, un urias succes de casa al studioului Disney în anul 2013. Noul film prezinta povestea familiei regale din Arendelle si încearca sa raspunda întrebarilor fanilor din lumea întreaga, în special în legatura cu originea puterilor uimitoare ale personajului Elsa.

“Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw”, cel mai recent opus din saga “Furios si iute” (“Fast & Furious”), cu actorii Dwayne Johnson, Jason Statham si Idris Elba în rolurile principale, se afla pe locul al noualea în box-office-ul mondial din 2019, cu încasari de 758,9 milioane de dolari. În acest film, politistul Luke Hobbs (Dwayne Johnson) si proscrisul Deckard Shaw (Jason Statham) formeaza o alianta neobisnuita atunci când un raufacator al carui trup a fost îmbunatatit prin manipulari cyber-genetice ameninta viitorul omenirii.

Filmul chinez “Ne Zha”, scris si regizat de Yu Yang, încheie topul 10 al celor mai profitabile filme ale anului 2019 pe plan mondial, cu încasari de 700,5 milioane de dolari. Aceasta pelicula de animatie cu accente fantasy si thriller prezinta povestea unui baiat nascut cu puteri speciale, care este recrutat pentru a lupta împotriva unor demoni si pentru a salva comunitatile umane amenintate de acestia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Kuleba: Rusia folosește arsenalul său de război hibrid împotriva României și în special împotriva Moldovei

Kuleba: Rusia folosește arsenalul său de război hibrid împotriva României și în special împotriva Moldovei Șeful diplomației de la Kiev, Dmitro Kuleba, susține că Rusia...

Putin vrea capitularea Ucrainei, nu pacea: ‘este încrezător că Rusia poate urmări victoria’ (ISW)

Putin vrea capitularea Ucrainei, nu pacea: 'este încrezător că Rusia poate urmări victoria' (ISW) Vladimir Putin, liderul Rusiei, a cerut direct capitularea Ucrainei, respingând orice...

În Bălți și Comrat a fost lansat Orășelul Fotbalului

În Bălți și Comrat a fost lansat Orășelul Fotbalului În orașele Bălți și Comrat a fost lansat Orășelul Fotbalului, anunță liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi. Din...

Veşti neplăcute pentru turiştii care vor să plece în Bulgaria. Podul Prieteniei de la Ruse intră în reparații capitale

Veşti neplăcute pentru turiştii care vor să plece în Bulgaria. Podul Prieteniei de la Ruse intră în reparații capitale Încep reparațiile la Podul Prieteniei de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.