X

Un nou minim anual al prețului la motorină

Un nou minim anual al prețului la motorină

Prețul unui litru de motorină a scăzut la 20,11 lei, atrage atenția Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), ceea ce reprezintă un nou minim anual.

Citește și: Ambuteiaje la vamă. Valori de trafic în creștere

Săptămâna curentă se încheie cu o scădere constantă a prețului la carburanți. Ieftinirile care durează deja șapte săptămâni consecutive sunt determinate de scăderea nivelului cotațiilor Platts și de aprecierea leului moldovenesc în raport cu dolarul SUA.

În total, în perioada de referință, motorina standard s-a ieftinit cu 1,86 lei/litru sau 8,5%, iar benzina COR 95 cu 1,45 lei/litru sau 5,7%, prețul acesteia coborând sub pragul psihologic de 24 de lei/litru. Totodată, Agenția atestă un nou nivel minim pentru anul curent al prețului de comercializare cu amănuntul la motorină, care reprezintă 20,11 lei/litru.

Pentru următoarele trei zile, ANRE a stabilit prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard la nivelul de 23,84 lei/litru – pentru benzina COR 95, cu 9 bani mai puțin decât astăzi și 20,11 lei/litru – pentru motorina standard, cu 7 bani mai puțin decât astăzi.

Tags: ANREcarburanţimotorina si benzinapreț motorina
Știrile zilei