Un nou protest la primărie. Asistenții sociali personali cer socoteală primarului

Publicat:

Un nou protest la primărie. Asistenții sociali personali cer socoteală primarului

Un nou protest a fost organizat în fața sediului primăriei Chișinău. De această dată, au venit să-i ceară socoteală primarului Ion Ceban, părinții care îngrijesc de copii cu dizabilități și riscă să se pomenească fără suport din partea administrației locale.

Citește și: A născut în ambulanță. Atât mama, cât și copilul se simt bine


„Părinții cer soluții, nu scuze”, „Toate familiile merită suport”, „Lumini pe scenă, întuneric pentru asistența socială” – era scris pe pancartele protestatarilor.

Oamenii avertizează că, în cazul în care-și vor pierde alocațiile de asistenți sociali personali, nu vor ceda.

„Noi o să devenim o forță, ca să vedeți ce înseamnă mamele cu copii bolnavi”, a avertizat una dintre persoanele prezente la protest.

Un nou protest la primărie. Asistenții sociali personali cer socoteală primarului

Consiliera PAS, Zinaida Popa, i-a îndemnat pe părinți să nu accepte și să conteste inițiativa administrației locale de a economisi pe seama asistenților sociali personali.

„Îndemn primarul să ia mâna de pe serviciul de asistență socială  și să ofere o altă mână de sprijin pentru aceste categorii de familii care au nevoie de ajutor. Au mai fost crize iar CMC a găsit întotdeauna bani. În acest an, când bugetul național a făcut defalcări mai mari ca anii trecuți – nu se găsesc bani. Trebuie să înțelegeți că este un joc politic”, a menționata consiliera PAS, Zinaida Popa.

Precizăm că, săptămâna trecută, în fața primăriei au protestat părinții copiilor din clasele primare, care au contestat intenția autorităților de a renunța la grupele cu program prelungit.

Primarul Ion Ceban anunțase anterior că bugetul municipal nu are suficiente resurse pentru acoperirea „mofturilor” guvernanților PAS și a cerut mai multe defalcări la bugetul municipal.

Mai exact, Ceban vrea ca jumătate din banii acumulați la Chișinău (circa 23 de miliarde) să rămână în capitală.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ambasada României în R. Moldova: Uniunea Europeană oferă securitate, prosperitate și șanse egale

Ambasada României în R. Moldova: Uniunea Europeană oferă securitate, prosperitate și șanse egale Ambasada României în Republica Moldova a fost prezentă la Ukrainian Day in...

Bugetul Rusiei pentru 2025 include alocări militare record și cheltuieli ‘top secret’

Bugetul Rusiei pentru 2025 include alocări militare record și cheltuieli 'top secret' Aproape o treime din cheltuielile propuse de guvernul rus nu sunt publice -...

România: 19 candidați și-au depus dosarele de participare în cursa prezidențială, doi au fost deja respinși

România: 19 candidați și-au depus dosarele de participare în cursa prezidențială, doi au fost deja respinși Înregistrarea candidaturilor pentru alegerile prezidențiale din România s-a încheiat....

Aproape toate școlile din Gaza au fost avariate (ONU)

Aproape toate școlile din Gaza au fost avariate (ONU) Aproape toate școlile din Gaza au fost lovite sau avariate, anunță reprezentanții ONU. 87% din clădirile școlilor...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.