X

Un nou protest la primărie. Asistenții sociali personali cer socoteală primarului

Un nou protest la primărie. Asistenții sociali personali cer socoteală primarului

Un nou protest a fost organizat în fața sediului primăriei Chișinău. De această dată, au venit să-i ceară socoteală primarului Ion Ceban, părinții care îngrijesc de copii cu dizabilități și riscă să se pomenească fără suport din partea administrației locale.

Citește și: A născut în ambulanță. Atât mama, cât și copilul se simt bine

„Părinții cer soluții, nu scuze”, „Toate familiile merită suport”, „Lumini pe scenă, întuneric pentru asistența socială” – era scris pe pancartele protestatarilor.

Oamenii avertizează că, în cazul în care-și vor pierde alocațiile de asistenți sociali personali, nu vor ceda.

„Noi o să devenim o forță, ca să vedeți ce înseamnă mamele cu copii bolnavi”, a avertizat una dintre persoanele prezente la protest.

Un nou protest la primărie. Asistenții sociali personali cer socoteală primarului

Consiliera PAS, Zinaida Popa, i-a îndemnat pe părinți să nu accepte și să conteste inițiativa administrației locale de a economisi pe seama asistenților sociali personali.

„Îndemn primarul să ia mâna de pe serviciul de asistență socială  și să ofere o altă mână de sprijin pentru aceste categorii de familii care au nevoie de ajutor. Au mai fost crize iar CMC a găsit întotdeauna bani. În acest an, când bugetul național a făcut defalcări mai mari ca anii trecuți – nu se găsesc bani. Trebuie să înțelegeți că este un joc politic”, a menționata consiliera PAS, Zinaida Popa.

Precizăm că, săptămâna trecută, în fața primăriei au protestat părinții copiilor din clasele primare, care au contestat intenția autorităților de a renunța la grupele cu program prelungit.

Primarul Ion Ceban anunțase anterior că bugetul municipal nu are suficiente resurse pentru acoperirea „mofturilor” guvernanților PAS și a cerut mai multe defalcări la bugetul municipal.

Mai exact, Ceban vrea ca jumătate din banii acumulați la Chișinău (circa 23 de miliarde) să rămână în capitală.

Tags: asistenți sociali personaliIon Cebanprotest la primărie
Știrile zilei