X

Un nou scandal clatină Casa Albă: Ginerele lui Trump ar fi avut acces la informaţii strict secrete

Fostul şef de cabinet de la Casa Albă, John Kelly, ar fi afirmat odată că i s-a “ordonat” de către Donald Trump să îi acorde lui Jared Kushner, ginerele şi consilierul preşedintelui american, permisiunea de a avea acces la informaţii clasificate, relatează DPA, potrivit agerpres.

Trump i-a ordonat oficial acest lucru şefului său de cabinet în luna mai a anului trecut, la o zi după ce biroul de consiliere juridică de la Casa Albă l-a sfătuit să nu facă asta, a relatat joi The New York Times, citând patru persoane care au cunoştinţă de această situaţie.

Citește și : Opoziţia israeliană îi cere demisia lui Netanyahu: „Spectacolul s-a terminat. Naţiunea nu vrea o conducere coruptă”

Atât John Kelly, cât şi consilierul de atunci de la Casa Albă, Donald McGahn, ar fi redactat memorii interne în legătură cu ordinul preşedintelui, conform cotidianului citat.

Trump a spus că nu a avut nicio implicare în decizia de a-i oferi lui Jared Kushner acces la documente clasificate. Poziţia sa a fost susţinută şi de fiica preşedintelui, Ivanka Trump, soţia lui Kushner.

NBC News a relatat anterior că aplicaţia lui Kushner fusese respinsă de doi specialişti în securitate de la Casa Albă, însă s-a trecut peste refuzul lor.

Citeşte şi: Mexicul aprobă crearea unei Gărzi Naţionale împotriva narcotraficanţilor

Un purtător de cuvânt al avocatului lui Kushner a declarat pentru The New York Times că la acel moment li s-a spus că permisiunea de acces la documente clasificate “a fost gestionată printr-un proces obişnuit, fără nicio presiune din partea nimănui”. 

Tags: Casa AlbaDonald McGahnDonald TrumpJared KushnerJohn KellySUA
Categorii: Știrile zilei