Un nou studiu leagă Ivermectinul de ‘reducerea masivă’ a deceselor provocate de COVID-19

Publicat:

Utilizarea medicamentului antiparazitar ivermectin ar putea duce la „reducerea masivă” a deceselor provocate de COVID-19 și ar putea avea un „impact semnificativ” asupra pandemiei la nivel global, potrivit unei recenzii recente pre-tipărire bazată pe studii peer-review, relatează The Epoch Times.

Pentru acest studiu (pdf), publicat pe 17 iunie în American Journal of Therapeutics, un grup de oameni de știință a analizat utilizarea studiului clinic al ivermectinului, care are proprietăți antivirale și antiinflamatorii, în 24 de studii controlate aleatoriu care au implicat doar peste 3.400 de participanți. Cercetătorii au încercat să evalueze eficacitatea ivermectinei în reducerea infecției sau mortalității la persoanele cu COVID-19 sau cu risc ridicat de a lua boala.


Folosind mai multe metode de analiză secvențială, cercetătorii au concluzionat cu un nivel moderat de încredere că medicamentul a redus riscul de deces la pacienții cu COVID-19 cu o medie de 62%, la un interval de încredere de 95% de 0,19-0,79, într-un eșantion de 2.438 pacienți.

Dintre pacienții spitalizați cu COVID-19, riscul de deces s-a dovedit a fi de 2,3% dintre cei tratați cu medicamentul, comparativ cu 7,8% pentru cei care nu au fost trataţi cu acesta, conform recenziei.

„Dovezile cu certitudine moderată constată că reduceri mari ale deceselor prin COVID-19 sunt posibile folosind ivermectina. Folosirea ivermectinei devreme în cursul clinic poate reduce numărul care progresează spre boala severă ”, au scris autorii.

De la începutul pandemiei, atât studiile observaționale, cât și studiile aleatorii au evaluat ivermectina ca tratament și ca prevenire împotriva infecției cu COVID-19.

„O revizuire a Front Line COVID-19 Critical Care Alliance a rezumat concluziile din 27 de studii privind efectele ivermectinei pentru prevenirea și tratamentul infecției COVID-19, concluzionând că ivermectina„ demonstrează un semnal puternic de eficacitate terapeutică ”împotriva COVID-19 ”, au scris cercetătorii, referindu-se la o recenzie recentă, care a fost bazată pe date atât din studii peer-review, cât și din manuscrise pre-tipărite.

Aceștia au citat o altă analiză recentă care a concluzionat că ivermectina a redus decesele cu până la 75%, în timp ce a menționat că nici Institutul Național de Sănătate din Statele Unite, nici Organizația Mondială a Sănătății (OMS) nu au recomandat utilizarea ivermectinei în afara studiilor clinice pentru utilizare împotriva COVID-19.

Food and Drug Administration (FDA), într-o notă privind „De ce nu ar trebui să utilizați Ivermectina pentru a trata sau preveni COVID-19”, avertizează că a primit „mai multe rapoarte ale pacienților care au necesitat asistență medicală și au fost spitalizați după ce şi-au făcut o automedicaţie cu ivermectina destinată cailor. ”

„Utilizarea oricărui tratament pentru COVID-19 care nu este aprobat sau autorizat de FDA, cu excepția cazului în care face parte dintr-un studiu clinic, poate provoca daune grave”, a spus FDA în notă, adăugând că nu a revizuit datele pentru a sprijini utilizarea ivermectinei la pacienții cu COVID-19.

OMS spunea în martie că „dovezile actuale privind utilizarea ivermectinei pentru tratarea pacienților cu COVID-19 sunt neconcludente” și că, până când vor fi disponibile mai multe date, agenția recomandă ca „medicamentul să fie utilizat numai în cadrul studiilor clinice”.

Autorii studiului de eficacitate au susținut, totuși, că medicamentul are un „profil de siguranță stabilit prin decenii de utilizare” și „ar putea juca un rol important în suprimarea sau chiar încetarea pandemiei SARS-CoV2”.

„Siguranța aparentă și costul scăzut sugerează că ivermectina are probabil un impact semnificativ asupra pandemiei SARS-CoV-2 la nivel global”, au scris ei în rezumatul studiului.

Autorii au remarcat în publicația lor că toate studiile pe care și-au bazat concluziile au fost analizate de colegi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Măsuri anti-Șor: Flyone impune reguli noi pentru pasagerii curselor Erevan-Chișinău

Măsuri anti-Șor: Flyone impune reguli noi pentru pasagerii curselor Erevan-Chișinău Compania aeriană Flyone a stabilit noi reguli pentru pasagerii cursei Erevan-Chișinău, inclusiv verificare suplimentară, control de...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Postul Vamal Giurgiulești va fi reabilitat. Se anunță studiul de fezabilitate

Postul Vamal Giurgiulești va fi reabilitat. Se anunță studiul de fezabilitate Serviciul Vamal al Republicii Moldova intenționează să atribuie un contract pentru servicii de elaborare...

Bruxelles-ul şi Varşovia sunt îngrijorate de vizita lui Orban la Moscova

Bruxelles-ul şi Varşovia sunt îngrijorate de vizita lui Orban la Moscova Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi premierul polonez, Donald Tusk, şi-au exprimat îngrijorarea cu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.