Un număr record de copii traversează periculoasa junglă Darien

Publicat:

Numărul copiilor care au traversat periculoasa junglă Darien, aflată la graniţa dintre Panama şi Columbia, a crescut de şapte ori în ianuarie şi februarie, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2022, a anunţat joi Unicef, potrivit AFP şi agerpres.

“Echipele noastre de pe teren nu au văzut niciodată un număr atât de mare de copii care traversează jungla din Panama, singuri sau împreună cu părinţii lor”, a declarat Garry Conille, directorul regional al Unicef pentru America Latină şi Caraibe, cu sediul în Panama.


Citeşte şi: Democrația încă mai rezistă în Israel – Black News

Potrivit Fondului ONU pentru copii, între ianuarie şi februarie 2023, circa 9.700 de minori au traversat această junglă noroioasă şi muntoasă, faţă de 1.400 de traversări înregistrate anul trecut în aceeaşi perioadă.

“Acesta este cel mai mare număr înregistrat vreodată pe o perioadă de două luni de când se colectează aceste date”, se indică în comunicatul organizaţiei.

Creşterea numărului de copii migranţi este cauzată în principal de accentuarea inegalităţilor şi a şomajului, precum şi de abandonul şcolar asociat pandemiei de coronavirus, a declarat pentru AFP Laurent Duviller, consilier Unicef.

În plus, cel puţin 200 de copii au traversat singuri jungla în două luni, o cifră de cinci ori mai mare decât cea înregistrată în 2022 în aceeaşi perioadă.

“Suntem îngrijoraţi în legătură cu acest grup, deoarece copiii neînsoţiţi prezintă un risc ridicat de a cădea pradă reţelelor de traficanţi şi de infractori”, a subliniat Duviller.

În plus, aceşti minori “sunt foarte vulnerabili la violenţă, exploatare, muncă infantilă şi diferite tipuri de abuzuri, deoarece nu beneficiază de nicio supraveghere”, a adăugat el.

Jungla Darien a devenit un coridor pentru migraţia neregulată între America de Sud şi SUA, via America Centrală.

Această zonă virgină de 575.000 de hectare este lipsită de drumuri, infestată de ţânţari şi de şerpi, presărată cu râpe şi adăpost pentru bandele de infractori.

Citeşte şi: Până și aliații lui Putin se întorc împotriva lui – Black News

În ianuarie şi februarie 2023, circa 50.000 de oameni – dintre care unul din cinci era minor – au traversat jungla panameză. În 2022, aproximativ 250.000 de persoane au parcurs această rută, dintre care 16% copii.

Majoritatea acestor migranţi provin din Haiti, Venezuela şi Ecuador.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cuplu găsit mort după ce a încercat să traverseze cu un iaht Atlanticul

Cuplu găsit mort după ce a încercat să traverseze cu un iaht Atlanticul Cadavrele unui cuplu care a pornit într-o călătorie cu iahtul peste Oceanul...

Sake sustenabil: Un producător din Tokyo foloseşte muzică şi metode moderne pentru a contracara impactul climatic

Sake sustenabil: Un producător din Tokyo foloseşte muzică şi metode moderne pentru a contracara impactul climatic Sunetele blânde produse de un flaut reverberează în spaţiul...

Lungmetraje cu Pamela Anderson, Jennifer Lopez şi Jude Law, în programul Festivalului Internaţional de Film de la Toronto

Lungmetraje cu Pamela Anderson, Jennifer Lopez şi Jude Law, în programul Festivalului Internaţional de Film de la Toronto Festivalul Internaţional de Film de la Toronto...

Ministerul Culturii: Directoarea Ansamblului ‘Joc’ a admis abateri disciplinare grave

Ministerul Culturii: Directoarea Ansamblului 'Joc' a admis abateri disciplinare grave Directoarea interimară a Ansamblului Național Academic de Dansuri Populare „Joc”, Aliona Strâmbeanu, suspendată anterior din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.